Miting de protest la Timişoara faţă de "abuzurile" din Iran

Aproximativ 40 de persoane, majoritatea cetăţeni arabi stabiliţi la Timişoara, s-au adunat, joi, în biroul Asociaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului din municipiu, pentru a protesta faţă de "abuzurile" din Iran.

73 afișări
Imaginea articolului Miting de protest la Timişoara faţă de "abuzurile" din Iran

Miting de protest la Timişoara faţă de "abuzurile" din Iran (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit organizatorilor acestei acţiuni de protest, mitingul nu a putut avea loc în faţa sediului Prefecturii Timiş, aşa cum fusese iniţial stabilit, deoarece reprezentanţii Primăriei Timişoara au refuzat cererea organizatorilor.

"Ne simţim discriminaţi pentru că în toate oraşele europene s-a dat liber la manifestări paşnice. Noi am depus o cerere (pentru aprobarea mitingului de protest la Primăria Timişoara - n.r.) marţi, avizul este însă negativ deoarece, susţin ei, condiţiile meteo sunt nefavorabile. Este un abuz", a declarat Javid Kia Masoud, unul dintre organizatorii mitingului de protest.

Potrivit acestuia, cei aproximativ 40 de protestatari vor să atragă atenţia, prin această manifestaţie, asupra "încălcărilor drepturilor fundamentale ale omului, abuzurilor şi atrocităţilor" din Iran.

Cei circa 40 de protestatari vor rămâne în biroul Asociaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului din Timişoara până în jurul orei 16.00.

Cel puţin 140 de politicieni, profesori universitari, studenţi şi ziarişti iranieni au fost arestaţi de la debutul protestelor care au avut loc după realegerea contestată a preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici