Miting pentru autonomie la Târgu Mureş: Cei 5.000 de participanţi au adoptat o petiţie în care cer autonomia Ţinutului Secuiesc

Participanţii la mitingul pentru autonomie de la Târgu Mureş au adoptat o petiţie în care cer autonomia Ţinutului Secuiesc şi încetarea "luptei împotriva simbolurilor secuilor", aceasta urmând să fie trimisă Guvernului.

2605 afișări
Imaginea articolului Miting pentru autonomie la Târgu Mureş: Cei 5.000 de participanţi au adoptat o petiţie în care cer autonomia Ţinutului Secuiesc

Miting pentru autonomie la Târgu Mureş: Cei 5.000 de participanţi au adoptat o petiţie în care cer autonomia Ţinutului Secuiesc (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

Mitingul de la Târgu Mureş pentru autonomie s-a încheiat fără incidente, participanţii intersectându-se pe drumul către Prefectură cu un grup care avea drapelul României, însă nu au existat schimburi de replici.

Cei aproximativ 5.000 de manifestanţi care au participat la mitingul pentru autonomie au parcurs pe jos distanţa dintre Monumentul Secuilor Martiri şi Prefectura Mureş, cântând şi scandând "autonomie!".

Pe drum, ei s-au intersectat cu un grup format din circa 20 de persoane care aveau un tricolor, însă nu au existat schimburi de replici, astfel că nu s-au înregistrat incidente.

Ajunşi la Prefectură, reprezentanţii manifestanţilor au predat petiţia adoptată unui angajat al instituţiei, iar liderul Consiliului Naţional Secuiesc, Izsak Balazs, a vrut să-i lase acestuia şi un steag secuiesc. Reprezentantul Prefecturii Mureş însă a primit doar petiţia, refuzând steagul.

Reprezentanţii CNS au plecat apoi către Palatul Culturii din Tîrgu Mureş, unde urmează să fie acordate premiile "Gabor Aron".

Aproximativ 5.000 de persoane au participat, duminică seară, la mitingul organizat de CNS, pentru autonomie, purtând steaguri şi fanioane secuieşti, precum şi pancarte cu mesaje pro-autonomie.

Participanţii la miting au adoptat o petiţie în care cer autonomia Ţinutului Secuiesc şi încetarea "luptei împotriva simbolurilor secuilor". Ei cer în petiţie ca Ţinutul Secuiesc să devină regiune administrativă de sine stătătoare şi garantarea prin lege a autonomiei teritoriale. Totodată, ei protestează faţă de o reorganizare administrativă care "lezează interesele secuilor".

Participanţii la mitingul pentru autonomie au cerut Guvernului să înceapă tratativele legate de aceste revendicări cu reprezentanţii secuilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici