Miting şi marş în Capitală, luni, în favoarea drepturilor persoanelor cu autism

Mai multe organizaţii neguvernamentale organizează luni, în Capitală, un miting şi un marş pentru modificarea unor ordine astfel încât persoanele cu autism să nu mai fie nevoite să declare un coeficient de inteligenţă sub 35 sau să accepte alt diagnostic, pentru a beneficia de servicii.

182 afișări
Imaginea articolului Miting şi marş în Capitală, luni, în favoarea drepturilor persoanelor cu autism

Miting şi marş în Capitală, luni, în favoarea drepturilor persoanelor cu autism (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Mitingul şi marşul sunt organizate pentru susţinerea "Petiţiei pentru drepturile persoanelor cu autism", lansată de Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului şi semnată de peste 3.000 de oameni.

La ora 10.00, reprezentanţii societăţii civile se vor afla în faţa Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS). După depunerea petiţiei la MMFPS, reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale vor merge la Ministerul Sănătăţii şi apoi se vor deplasa la Guvern, pentru a depune documentul şi la cabinetul premierului. Marşul către Guvern, programată să înceapă la ora 12.00, va avea traseul Bulevardul Magheru - Piaţa Romană - Bulevardul Lascăr Catargiu - Piaţa Victoriei.

Semnatarii "Petiţiei pentru respectarea drepturilor persoanelor cu autism" solicită celor două ministere abilitate modificarea Ordinelor Comune pentru încadrarea în grad de handicap, nr. 725/2002 şi nr. 762/1992/2007, astfel încât persoanele cu autism să nu mai fie nevoite să declare un coeficient de inteligenţă sub 35 sau, de la vârsta de 18 ani, să accepte un alt diagnostic de sănătate mintală, pentru a beneficia de drepturi sau servicii.

"Această eroare legislativă, care, din păcate, nu este singulară, este contrară prevederilor Convenţiei ONU pentru respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi şi limitează accesul persoanelor cu autism la abilitare, şcoală sau la angajare", se arată într-un comunicat transmis agenţiei MEDIAFAX de iniţiatorii acţiunilor în favoarea persoanelor cu autism.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici