Miting spontan al angajaţilor de la metrou la staţia Piaţa Unirii

Peste 100 de angajaţi ai Metrorex s-au adunat, vineri, în incinta staţiei Piaţa Unirii 1, pentru a protesta faţă de întârzierea aprobării bugetului companiei şi, implicit, a negocierilor privind contractul colectiv de muncă.

220 afișări
Imaginea articolului Miting spontan al angajaţilor de la metrou la staţia Piaţa Unirii

Miting spontan al angajaţilor de la metrou la staţia Piaţa Unirii (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Angajaţii Metrorex care protestează, vineri, la staţia Piaţa Unirii, au coborât pe peron, printre călători, şi au început să strige "Grevă generală".

Liderul Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Rădoi, i-a informat pe protestari că negocierile cu administraţia vor începe luni, el exprimându-şi speranţa că acestea vor duce la un rezultat pozitiv astfel încât să nu se ajungă la grevă generală.

Rădoi le-a spus oamenilor că a vorbit cu directorul general al Metrorex, Gheorghe Udrişte, dar acesta a spus că nu are de ce să vină în mijlocul angajaţilor pentru că nu are un răspuns pozitiv pentru ei.

"Directorul Udrişte mi-a spus că nu are alt răspuns, m-a rugat pe mine să vă spun acest lucru: el nu a primit undă verde pentru negocieri", le-a spus liderul sindical participanţilor la protest.

Oamenii cer demisia directorului Udrişte şi strigă "Hoţii" şi "Ruşine".

Rădoi le-a spus călătorilor care treceau pe lângă protestatari că nu sunt oamenii bucuroşi că organizează aceste acţiuni, dar că au ajuns la limită. Liderul sindical le-a spus călătorilor că nu au fost angajate persoane în plus chiar dacă activitatea a crescut cu 15% şi că îi transportă de 30 de ani, în siguranţă.

La miting participă angajaţi ai Metrorex care sunt în afara programului de lucru, astfel că activitatea de transport nu este afectată.

Uniunea Sindicatului Liber Metrou (USLM) a depus, joi, la Direcţia de Muncă a Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS) sesizarea privind declanşarea conflictului de interese, putând să ajungă la greva generală, deoarece Guvenul nu a aprobat nici miercuri bugetul pentru Metrorex.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici