MITINGURI în ţară şi în Capitală. Aproximativ 10.000 de oameni au manifestat pentru prelungirea votului în diaspora. Iohannis a mers în Piaţa Universităţii, unde a fost aplaudat şi felicitat - FOTO

Mii de oameni au protestat în Bucureşti timp de aproximativ opt ore, pentru prelungirea scrutinului în diaspora şi împotriva autorităţilor şi a lui Victor Ponta. Klaus Iohannis a ajuns, duminică noapte, în jurul orei 23:48, în Piaţa Universităţii, a stat aproximativ o jumătate de oră. Aproximativ 10.000 de oameni au ieşit în stradă în toată ţara, inclusiv în Sibiu, Cluj, Iaşi, Timişoara, Arad, Braşov.

12845 afișări
Imaginea articolului MITINGURI în ţară şi în Capitală. Aproximativ 10.000 de oameni au manifestat pentru prelungirea votului în diaspora. Iohannis a mers în Piaţa Universităţii, unde a fost aplaudat şi felicitat - FOTO

Klaus Iohannis (Imagine: Liviu Untaru/ Mediafax Foto)

UPDATE 02:00 - Manifestaţia de la Universitate, la final, după aproape opt ore

Majoritatea manifestanţilor de la Piaţa Universităţii au plecat, după aproape opt ore de miting, care a început ca un protest faţă de organizarea alegerilor în diaspora şi s-a încheiat cu bucuria victoriei lui Klaus Iohannis.

Întorşi la Universitate, după un protest în faţa Guvernului şi o încercare de a face acelaşi lucru şi la sediul PSD, oprită însă de forţele de ordine, miile de oameni au scandat în continuare mesaje împotriva lui Victor Ponta şi a partidului pe care îl conduce şi chiar au purtat o cruce cu textul "PSD. Victor Ponta. d. 2014".

După anunţarea câştigătorului alegerilor, conform numărătorilor paralele ale partidelor opozante, s-a manifestat şi bucuria pentru victoria lui Klaus Iohannis.

Astfel, când liderul ACL a ajuns în Piaţa Universităţii, mulţimea a început să scandeze "Klaus, Klaus, Klaus, ne-ai scăpat de Mickey Mouse", "Victorie", "Iohannis", "Jos Ponta", România, România, ole, ole, ole".

De asemenea, ei au intonat imnul naţional fluturând steaguri tricolore, iar unii au aprins torţe.

UPDATE 00:48 - Klaus Iohannis a stat aproximativ o jumătate de oră în Piaţa Universităţii

Klaus Iohannis a stat aproximativ o jumătate de oră în Piaţa Universităţii, unde se află mii de oameni, el plimbându-se prin mulţime şi salutând oamenii.

Iohannis a fost aplaudat de manifestanţi, care i-au scandat numele şi l-au felicitat pentru rezultatul obţinut în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale.

După ce s-a plimbat aproximativ o jumătate de oră prin mulţime, Iohannis a plecat din Piaţa Universităţii.

UPDATE 23:48 - Klaus Iohannis a ajuns în Piaţa Universităţii, unde se scandează "Iohannis" şi "Jos Ponta"

Klaus Iohannis a ajuns, duminică noapte, în Piaţa Universităţii, unde mii de manifestanţi scandează "Iohannis", "Jos Ponta" şi "Ole, ole, Victor Ponta nu mai e".

Iohannis a ajuns în Piaţa Universităţii în jurul orei 23.40, fiind primit cu aplauze de manifestanţi, care au scandat "Klaus, Klaus, Klaus, ne-ai scăpat de Mickey Mouse".

Iohannis a salutat mulţimea, în timp ce manifestanţii cântau imnul naţional.

În Piaţa Universităţii manifestanţii scandează "Victorie", "Iohannis", "Jos Ponta", România, România, ole, ole, ole" şi flutură steaguri tricolore.

UPDATE 23:44 - Mii de oameni, în Piaţa Universităţii, unde este aşteptat Iohannis

Mii de oameni au ocupat Piaţa Universităţii, după ce au manifestat, timp de peste cinci ore, pentru prelungirea scrutinului în diaspora şi împotriva autorităţilor şi a lui Victor Ponta, în piaţă fiind aşteptat Klaus Iohannis.

Manifestanţii scandează "Cine nu sare nu vrea schimbare" şi "DNA vine să vă ia".

UPDATE 23:39 - Klaus Iohannis merge în Piaţa Universităţii

Klaus Iohannis merge în Piaţa Universităţii, unde se află mii de oameni, după încheierea alegerilor prezidenţiale.

Victor Ponta a declarat, duminică seară, că l-a sunat pe Klaus Iohannis şi l-a felicitat pentru victorie.

Ulterior, Iohannis a postat pe Facebook un mesaj de victorie.

Mii de manifestanţi din Piaţa Victoriei au pornit spre Universitate, cântând "România, România, ole, ole, ole" şi scandând "Jos Ponta" şi "Demisia", traficul fiind blocat pe bulevardul Lascăr Catargiu, unde şoferii manifestează la rândul lor, scandând, claxonând şi ambalând motoarele.

UPDATE 23:20 - Proteste la Târgu Mureş şi Oradea faţă de organizarea alegerilor în diaspora

Aproximativ o sută de persoane protestează, duminică seară, în Târgu Mureş, faţă de modul în care au fost organizate alegerile prezidenţiale în diaspora, manifestanţii scandând: "Lăsaţi-i să voteze", în timp ce la Oradea circa 200 de persoane scandează împotriva Guvernului Ponta.

Aproximativ o sută de persoane, majoritatea tineri, s-au strâns, duminică seară, cu puţin înainte de ora 22.00, la ceasul floral din Târgu Mureş, scandând: "Jos minciuna", "Lăsaţi-i să voteze" şi "Iohannis", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tinerii s-au adunat în urma unei mobilizări pe reţelele de socializare şi spun că prin protestul lor vor să-şi exprime solidaritatea cu românii din diaspora care nu au apucat să voteze.

Şi la Oradea au loc proteste duminică seară, aproximativ 200 de orădeni manifestând în centrul oraşului împotriva Guvernului Ponta, dar şi în semn de solidaritate cu românii care nu au reuşit să voteze în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Protestul a început în Piaţa Unirii, după închiderea urnelor de vot, iar oamenii, în pofida ploii mărunte şi dese, s-au mutat ulterior în faţa sediului PSD Bihor, în Piaţa 1 Decembrie, scandând: "Demisia!" şi "Jos Ponta!".

Oamenii s-au mobilizat prin intermediul reţelelor de socializare, dându-şi întâlnire la statuia lui Mihai Viteazul din Piaţa Unirii, unde au strigat: "Vor să voteze, lăsaţi-i să voteze!", "Victor Ponta nu uita / România nu te vrea!", "Ponta ne minte / Iohannis preşedinte!".

În judeţul Mureş, prezenţa la vot la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale a fost de 58.06%, iar în judeţul Bihor de 62,56%.

UPDATE 23:05 - Manifestanţii merg înapoi la Universitate; şoferii de pe bulevard scandează cu ei

Miile de manifestanţi din Piaţa Victoriei au pornit înapoi spre Universitate, cântând "România, România, ole, ole, ole" şi scandând "Jos Ponta" şi "Demisia", traficul fiind blocat pe bulevardul Lascăr Catargiu, unde şoferii manifestează la rândul lor, scandând, claxonând şi ambalând motoarele.

Câteva mii de oameni, adunaţi în faţa sediului Guvernului, au pornit spre Universitate, deplasându-se pe un sens al bulevardului Lascăr Catargiu, în timp ce, pe sensul opus, maşinile nu puteau înainta în Piaţa Victoriei, de unde încă nu plecase toată mulţimea.

Şoferii însă şi-au arătat solidaritatea cu manifestanţii, preluând scandările acestora, claxonând şi ambalând motoarele.

UPDATE 22:53 - Peste 3.000 de persoane la manifestaţia de la Sibiu, scandând împotriva Guvernului şi a lui Ponta

Peste 3.000 de persoane se află, la ora transmiterii acestei ştiri, în faţa sediului organizaţiei judeţene Sibiu a PSD şi scandează lozinci împotriva Guvernului şi a lui Victor Ponta, în timp ce jandarmii au făcut un cordon în faţa manifestanţilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cel puţin 3.000 de persoane s-au adunat în centrul municipiului Sibiu şi se plimbă pe bulevardul pietonal, între sediul organizaţiei judeţene a PSD şi cel al organizaţiei municipale social-democrate, traseu care include şi trecerea prin faţa sediului ACL Sibiu.

În faţa sediilor PSD, manifestanţii strigă "Jos Guvernul", "Jos Ponta", "Demisia", "Nu puteţi fura cât putem vota", "Ponta, nici nu ştii cât de mic începi să fii", "Ponta, nu uita, ţara asta nu-i a ta".

Manifestanţii au în continuare fluiere, vuvuzele, iar când trec prin faţa sediului ACL scandează numele lui Iohannis, "Victorie", "Iohannis preşedinte".

Pe tot traseul, manifestanţii cântă Imnul naţional şi strigă numele lui Iohannis.

UPDATE 22:32 - Numărul participanţilor la mitingul de la Iaşi a ajuns la 1.000

Numărul participanţilor la mitingul de solidaritate cu românii din diaspora de la Iaşi a ajuns la 1.000, manifestanţii plecând în marş prin centrul oraşului şi oprindu-se în faţa sediului PSD, unde scandează "PSD partid de hoţi, mincinoşi şi mafioţi", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Manifestanţii, care s-au adunat în Piaţa Unirii din Iaşi, au plecat în marş pe pietonalul Ştefan Cel Mare, oprindu-se în faţa sediul PSD.

Ei scandează "PSD partid de hoţi, mincinoşi şi mafioţi", "Iaşiul nu e PSD-ist", "Jos Nichita!".

UPDATE 22:26 - Bucureşti: Manifestanţii s-au retras din Piaţa Regelui şi au umplut Piaţa Victoriei

Miile de manifestanţi din Capitală, care au încercat să ajungă la sediul PSD, fiind opriţi de jandarmi în Piaţa Regelui, au revenit în Piaţa Victoriei, devenită neîncăpătoare.

Manifestanţii au vrut să ajungă la PSD, dar un dispozitiv de jandarmi au înconjurat Piaţa Regelui, oprinndu-le înaintarea. Revoltaţi, protestatarii au strigat "Ruşine să vă fie", "Jandarmeria apără hoţia", "Noi cu mâinile goale, voi cu bastoane", "PSD, ciuma roşie" şi "Libertate".

UPDATE 22:23 - Aproximativ 500 de persoane protestează faţă de organizarea alegerilor în diaspora, la Timişoara

Aproximativ 500 de persoane protestează, duminică seară, în Piaţa Victoriei din Timişoara, faţă de modul în care au fost organizate alegerile prezidenţiale în diaspora, protestatarii având steaguri tricolore şi pancarte, în timp ce la Arad se scandează "Libertate".

Aproximativ 500 de persoane, majoritatea tineri, protestează, la ora transmiterii acestei ştiri, în Piaţa Victoriei din Timişoara, în faţa Operei Române, nemulţumiţi de modul în care au fost organizate alegerile în diaspora, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Oamenii au steaguri tricolore, dar şi drapelul fostei regiuni Banat, precum şi pancarte cu mesaje precum "Victor Ponta, ghinion, ţara s-a trezit din somn", "Suntem mândri de românii noştri" şi "Suntem mândri de voi".

Protestatarii din Timişoara strigă: "Cine nu sare, cine nu sare, ori e cu Ponta, ori e prost de moare", toată lumea din Piaţa Victoriei sărind pe loc. De asemenea, ei strigă "Hoţii", "Timişoara", "Noi suntem români", "Sibiu", "Unitate", "Ponta, demisia" şi "DNA să vină să vă ia".

Şi la Arad, aproximativ 50 de tineri, membri şi simpatizanţi ai ACL, au ieşit în faţa Primăriei după aflarea rezultatelor exit-poll-urilor, agitând steaguri tricolore şi scandând "Libertate".

O parte din tineri au ieşit din sediul ACL, iar alţii au venit cu maşinile, claxonând pe drum, şi cu toţii s-au adunat în faţa Primăriei Arad, unde se desfăşoară Festivalul Vinului, iar pe scenă evoluează formaţii de muzică populară.

După ce au scandat timp de câteva minute "Libertate", în mijlocul participanţilor la festival, care sunt câteva sute, manifestanţii s-au prins în horă. Pentru câteva momente, în rândul acestora a fost prezent şi primarul Aradului şi co-preşedinte al ACL Arad, Gheorghe Falcă, el salutându-i, fără a face declaraţii. Printre manifestanţi s-au mai aflat şi deputatul PNL Mihăiţă Calimente, dar şi alţi lideri ai ACL Arad.

UPDATE 22:02 - Aproximativ 1.500 de oameni în marş prin centrul Clujului, strigând "Ole, ole,Victor Ponta nu mai e”

Aproximativ 1.500 de persoane s-au adunat, duminică seară, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, la un miting de solidaritate cu diaspora, dar şi pentru a-şi arăta bucuria după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, ulterior ei pornind într-un marş prin centrul oraşului, unde strigă ”Jos Ponta!”.

În Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, oamenii au început să se adune încă din jurul orei 17.30, numărul lor crescând treptat, astfel că la ora transmiterii acestei ştiri în zonă se află aproximativ 1.500 de persoane, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Oamenii strigă "Jos Ponta", "Jos Guvernul", "Demisia", "Jos, Ponta, jos, că eşti un mincinos", "Ole, ole, Victor Ponta nu mai e", "Ghinion, ghinion, ţara s-a trezit din somn".

Unul dintre manifestanţi a spus că a venit încă de la ora 17.30 în piaţă, pentru a-şi exprima solidaritatea cu românii din diaspora, care au stat ore întregi la coadă ca să voteze.

"Ne-am adunat la început un grup mic, ca să ne manifestăm solidaritatea cu românii aflaţi peste hotare, care au fost nevoiţi să stea ore întregi la coadă la consulate şi ambasade pentru a vota. Am dat un cartonaş roşu Guvernului pentru incompetenţa cu care a organizat cele două tururi de scrutin pentru prezidenţiale. Ne bucurăm că după rezultatele exit-poll-urilor Victor Ponta a cam pierdut şi ar trebui să ne lase", a spus cluj.

Ulterior, manifestanţii au pornit într-un marş pe Bulevardul Eroilor, scandând "Vor să voteze, lăsaţi-i să voteze", "Mulţumim diaspora", "Ieşiţi din casă, dacă vă pasă" şi "Mulţumim studenţilor".

Manifestaţia este supravegheată de jandarmi, nefiind autorizată.

UPDATE 21:46 - Aproximativ 150 de persoane, la un miting la Iaşi, scandând: ”Lăsaţi-i să voteze” şi ”Demisia”

Aproximativ 150 de persoane participă, duminică seară, la Iaşi, la un miting de solidaritate cu românii din diaspora, ei scandând: ”Lăsaţi-i să voteze” şi ”Demisia”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Oamenii s-au strâns, începând cu ora 21.00, în Piaţa Unirii din centrul Iaşiului, acţiunea fiind spontană.

Manifestanţii scandează ”Lăsaţi-i să voteze” şi ”Demisia” şi au pancarte cu mesaje de solidaritate cu diaspora, precum ”Diaspora, Iaşiul e de partea ta”.

Totodată, manifestanţii au steaguri tricolore, huiduie şi fluieră.

UPDATE 21:45 - Manifestanţii, opriţi de jandarmi în Piaţa Regelui de pe Kiseleff, aproape de sediul PSD

Manifestanţii din Capitală au pornit, de la Guvern, pe bulevardul Kisseleff, spre sediul PSD, cântând "Ole, ole, ole, ole! Mickey Mouse nu mai e" şi "Daciana, dragostea mea", fiind opriţi de jandarmi, în Piaţa Regelui.

După ce manifestanţii au intrat pe şoseaua Kiseleff, jandarmii au blocat accesul acestora spre sediul PSD, înconjurând Piaţa Regelui. De acolo, cele câteva mii de manifestanţi adunaţi nu au mai putut înainta, începând să strige "Ruşine să vă fie", "Jandarmeria apără hoţia", "PSD, ciuma roşie" şi "Libertate".

La ora difuzării acstei ştiri, Piaţa Regelui este neîncăpătoare pentru mulţimea de manifestanţi, care protestează şi pe străzile dimprejur.

În drumul lor, mai mulţi protestatari au rupt trei bannere electorale în care era promovat Victor Ponta, în aplauzele celorlalţi.

UPDATE 21:37 - Sibiu: 200 de oameni la ACL, cântând Imnul şi scandând ”Klaus, Klaus, ne-ai scăpat de Mickey Mouse"

Aproximativ 200 de persoane s-au adunat, duminică seară, în faţa sediului ACL din Sibiu, cântând imnul României şi scandând numele lui Klaus Iohannis, precum şi lozinci precum "Klaus, Klaus, ne-ai scăpat de Mickey Mouse", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Aproximativ 200 de persoane, majoritatea tineri, se află, la ora transmiterii acestei ştiri, în faţa sediului ACL Sibiu, aflat pe bulevardul central al oraşului, şi scandează numele lui Klaus Iohannis.

Ei au steaguri tricolore şi foi A4 pe care au scris mesaje precum "Ghinion, ţara s-a trezit din somn", "Noi am votat, nu am pontat" şi "Am fost eroi în turul 2".

De asemenea, participanţii la manifestare strigă "Victorie", fluieră şi aplaudă.

Din toate zonele centrale ale oraşului continuă să sosească alte persoane, cu baloane, fluiere, vuvuzele.

Manifestanţii cântă Imnul României şi scandează "Klaus, Klaus ne-ai scăpat de Mickey Mouse", "În Piaţa Mare este sărbătoare", "Iohannis, nu uita, de astăzi ne conduci ţara".

Manifestaţia este supravegheată de mai multe echipaje de jandarmi.

Prezenţa la vot până la ora 21.00 a fost peste 66% în Sibiu.

UPDATE 21:28 - Braşov: Peste 200 de persoane participă la un miting de solidaritate cu românii din diaspora

Peste 200 de persoane participă, duminică seară, la Braşov, la un miting de solidaritate cu românii din diaspora, ei scandând: ”Vrem alegeri corecte” şi ”Jos, jos, Guvernul mincinos”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Participanţii s-au adunat în faţa sediului Prefecturii Braşov începând cu ora 20.00, ei având steaguri tricolore şi scandând: ”Noi de aici nu plecăm, nu plecăm acasă, până nu ne câştigăm libertatea noastră”, ”Vrem alegeri corecte”, ”Jandarmeria apără hoţia”, ”Uniţi salvăm toată România”, ”Jos, jos, Guvernul mincinos” şi ”Cinste lor, cinste lor, eroilor”.

De asemenea, ei au pancarte cu mesaje precum: ”Eroii nu mor niciodată” şi aplaudă.

Sediul Prefecturii, unde se află manifestanţii, este încercuit de jandarmi, mitingul fiind spontan.

UPDATE 21:21 - Aproximativ 1.500 de oameni manifestează la Guvern: "Ponta, nici nu ştii cât de mic începi să fii"

Aproximativ 1.500 de persoane manifestează la Guvern, pentru prelungirea scrutinului pentru românii din diaspora, după ce au văzut rezultatele exit poll-urilor mai mulţi manifestanţi începând să scandeze "Ponta, nici nu ştii cât de mic începi să fii".

Manifestanţii se află în faţa Guvernului, unde sunt încadraţi de jandarmi.

După ora 21.00, aceştia au căutat rezultatele exit poll-urilor, iar la aflarea acestora, unii au început să scandeze "Ponta, nici nu ştii cât de mic începi să fii".

Două exit poll-uri îl prezintă pe Victor Ponta drept câştigătorul alegerilor, cu o pondere de 50,72, respectiv 50,9 la sută din voturi, alte două pe Klaus Iohannis, cu 51,5, respectiv 50,9 la sută din voturi, iar un al patrulea exit poll atribuie câte 50 la sută din voturi fiecărui candidat.

UPDATE 20:41 - Peste 1.000 de manifestanţi se îndreaptă spre Guvern

Manifestanţii se deplasează pe trotuar şi pe prima bandă a bulevardului Lascăr Catargiu, spre Piaţa Victoriei.

Peste 1.000 de manifestanţi, care cer prelungirea scrutinului pentru românii din diaspora, se îndreaptă spre sediul Guvernului, unii dintre ei spunând că vor să ajungă apoi la sediul PSD, la ora 21.00, când se aşteaptă ca premieul Victor Ponta să fie acolo.

UPDATE 20:16 - Manifestanţii de la Universitate au pornit în marş spre Guvern

Cei peste 500 de manifestanţi de la Piaţa Universităţii, care cer prelungirea scrutinului pentru românii din diaspora, au pornit în marş spre sediul Guvernului, unii dintre ei spunând că vor să ajungă apoi la sediul PSD, la ora 21.00, când se aşteaptă ca premieul Victor Ponta să fie acolo.

Manifestanţii se deplasează pe trotuar şi pe prima bandă a bulevardului Magheru, unde coloana de oameni este încadrată de poliţişti rutieri pe motociclete, în timp ce pe restul benzilor se circulă normal.

Manifestanţii au început să se adune de la ora 18.00, în zona din faţa Teatrului Naţional din Piaţa Universităţii, spunând că au ieşit în stradă în semn de solidaritate cu românii din diaspora care şi în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale stau la cozi interminabile pentru a ajunge să voteze.

Aceştia cer instituţiilor responsabile să dispună, printr-un act normativ, prelungirea programului de votare după ora 21.00, pentru că altfel foarte mulţi români din diaspora nu vor mai ajunge să îşi exprime opţiunea electorală, din cauza timpului foarte mare de aşteptare până când ajung în secţia de votare.

Manoifestanţii, în majoritate tineri, au steaguri tricolore şi bannere pe care scrie "Ieşi din casă dacă îţi pasă", "Tot pentru vot, tot pentru ţară", "Lăsaţi diaspora să voteze", "Votul nu e o lozincă" şi "Anual diaspora aduce miliarde de euro/dolari, Po(a)nta le fură dreptul de vot!".

Aceştia scandează "Cozile de la Paris sunt la fel ca-n comunism", "Daţi ordonanţa, să voteze Franţa", "Tovarăşi, prelungiţi votul" şi "Democraţia e votul, nu hoţia", dar şi lozinci la adresa Ministerului Afacerilor Externe.

Zeci de mii de români stau la cozi la secţiile de votare din Europa, unii dintre ei aşteptând încă de la orele 5.00-6.00 dimineaţa, înainte de deschiderea secţiilor de votare.

La Paris, peste 5.000 de oameni aşteaptă să voteze la cele două secţii de votare, unde cozile s-au format, de asemenea, înainte de deschiderea urnelor.

În Germania, peste 10.000 de români stau, duminică seară, la coadă la secţiile de vot din Munchen, Stuttgart, Bonn, Berlin şi Hamburg, unde timpul de aşteptare este de ore bune, iar oamenii continuă să vină.

Peste 12.000 de români stau la coadă, duminică, la cele trei secţii de votare din Londra, oamenii aşteptând ore în şir şi fiind hotărâţi să nu plece, deşi nu sunt convinşi că vor ajunge să voteze.

Şi la Consulatul român de la Torino, peste 5.000 de oameni stau la coadă pentru a-şi exercita dreptul de vot. La Consulatul de la Torino au sosit mai mulţi jandarmi italieni pentru a asigura ordinea, în condiţiile în care oamenii au început să scandeze mesaje antiguvernamentale, nemulţumiţi că trebuie să aştepte ore în şir pentru a putea vota.

(Serviciul FOTO al agenţiei MEDIAFAX vă pune la dispoziţie imagini.)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici