Moaştele Cuvioasei Parascheva au ieşit din Iaşi pentru prima dată după 73 de ani

  • În judeţul Neamţ a avut loc duminică o procesiune atipică, cu moaştele Cuvioasei Parascheva
  • Este a treia oară în istorie când Sfintele Moaşte au ieşit din Iaşi
2230 afișări
Imaginea articolului Moaştele Cuvioasei Parascheva au ieşit din Iaşi pentru prima dată după 73 de ani

Moaştele Cuvioasei Parascheva au ieşit din Iaşi pentru prima dată după 73 de ani

Procesiune atipică, cu moaştele Cuvioasei Parascheva, a avut loc duminică, în judeţul Neamţ. Este a treia oară în istorie când Sfintele Moaşte au ieşit din Iaşi, relateză corespondentul MEDIAFAX.
 
Racla cu moaştele Cuvioasei Parascheva a fost purtată, duminică, într-o procesiune atipică, fără opriri, pe raza judeţului Neamţ. Este a treia oară în istorie când Sfintele Moaşte au ieşit din Iaşi, a transmis, pentru MEDIAFAX, preotul Constantin Sturzu.
 
„Au ieşit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi când a fost seceta din 1947. Nu este o procesiune cu opriri, ci doar o deplasare pentru a aduce binecuvântarea Sfintei acelor locuri. Maşina nu a oprit nicăieri.” - a declarat purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, pr. Constantin Sturzu.
 
Reprezentanţii Mitropoliei au încercat să ţină secret traseul şi orarul deplasării, la care participă şi IPS Teofan, tocmai pentru evitarea aglomerării şi pentru ca oamenii să nu fie expuşi riscului de de infectare.
 
Maşina a trecut prin mai multe localităţi dar şi pe la mănăstiri şi biserici din Neamţ, unde Sfintele Moaşte au fost întâmpinate de sunetul clopotelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici