Modernizarea Aeroportului Otopeni va fi amânată cu patru ani

Lucrările de modernizare a Aeroportului Henri Coandă Otopeni, incluse în Planul strategic de dezvoltare pe perioada 2007-2019, în valoare de 450 milioane euro, vor fi amânate cu până la patru ani, pentru 2019, din cauza nefinalizării Planului Urbanistic Zonal (PUZ).

306 afișări
Imaginea articolului Modernizarea Aeroportului Otopeni va fi amânată cu patru ani

Modernizarea Aeroportului Otopeni va fi amânată cu patru ani

Totodată, termenul necesar exproprierilor a fost decalat cu un an, la 30 iunie 2010, se arată într-un proiect de ordonaţă de urgenţă, elaborat de Ministerul Transporturilor, prin care se solicită amânarea calendarului investiţional.

Terenurile se află în intravilanul oraşului Otopeni şi extravilanul comunei Tunari şi circa 200 de persoane vor fi despăgubite.

Proiectul de act normativ arată că "situaţia de urgenţă constă în necesitatea evitării apariţiei unor disfuncţionalităţi grave în administrarea activităţii de dezvoltare pe termen lung a Aeroportui Internaţional Henri Coandă - Bucureşti, care pot determina blocarea dezvoltării aeroportului".

Iniţial, autorităţile locale trebuia să elibereze PUZ-ul în 1999.

Ulterior, autorităţile au estimat că PUZ-ul va fi aprobat la sfârşitul anului 2008, la fel şi studiile de fezabilitate, iar până la 31 decembrie 2010 trebuie să fie obţinute toate avizele, acordurile şi autorizaţiile necesare începerii lucrărilor, în loc de 31 decembrie 2009.

Potrivit noului plan, la sfârşitul anului 2013 trebuie dezvoltată infrastructura de transport rutier, metrou şi pe calea ferată, în vederea asigurării accesului în zona de est a aeroportului, iar la 31 decembrie 2019 trebuie finalizate lucrările la un nou terminal de pasageri şi la sistemul de căi de rulare, faţă de anul sfârşitul anilor 2011 şi respectiv 2015, când erau termenele iniţiale.

Traficul pe Aeroportul Henri Condă ar putea ajunge în acest an la 5,82 milioane de pasageri, în creştere cu 30% faţă de anul trecut, potrivit estimărilor Ministerului Transporturilor. Totodată, traficul ar urma să crească în fiecare an cu 10%, ajungând astfel în 2020 la 18,29 milioane de pasageri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici