Modificările Codului de pocedură penală, neconstituţionale

Curtea Constituţională a decis că modificările Codului penal (CP) sunt constituţionale, însă cele legate de Codul de procedură penală (CPP), prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului numărul 60/2006, nu sunt în acord cu legea fundamentală.

25 afișări
Imaginea articolului Modificările Codului de pocedură penală, neconstituţionale

Modificările Codului de pocedură penală, neconstituţionale (Imagine: Mediafax Foto)

Curtea Constituţională (CC) s-a pronunţat, marţi, asupra sesizării de neconstituţionalitate a Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 60/2006 pentru modificarea şi completarea Codului de procedură penală, precum şi modificarea altor legi, formulată de un număr de 55 de deputaţi.

"Curtea a constatat că dispoziţiile articolului unic punctele de la 1-23 din lege, referitoare la modificarea şi completarea Codului de procedură penală sunt neconstituţionale, iar cele de la punctul 24, privind modificarea şi completarea Codului penal, sunt constituţionale", se arată în comunicatul Curţii Constituţionale.

Citeşte şi

Ponta: Asumarea răspunderii pe Coduri, o variantă posibilă

Guvernul a retras Codurile civil, penal şi de procedură civilă şi penală din Parlament

MJ: Se impunea retragerea proiectelor de coduri pentru întreruperea termenului de adoptare tacită

Băsescu: Guvernul să-şi asume răspunderea pe cele patru coduri

CSM a avizat proiectele de Cod penal şi de procedură penală, aducând unele amendamente

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici