Modulul naţional de stins incendii de pădure, dislocat în Franţa, a fost operaţionalizat

Modulul naţional specializat în stins incendii de pădure al României, dislocat în Franţa, a fost operaţionalizat miercuri, a anunţat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

494 afișări
Imaginea articolului Modulul naţional de stins incendii de pădure, dislocat în Franţa, a fost operaţionalizat

Potrivit IGSU, baza de operaţii a pompierilor români a fost stabilită la Şcoala Naţională Superioară de Ofiţeri de Pompieri – ENSOSP, din oraşul Aix-en-Provence.

Ţinând cont de prognoza meteorologică, pentru diminuarea timpului de răspuns în cazul apariţiei incendiilor de pădure, autorităţile franceze au dispus dislocarea modulului românesc şi a celorlalte forţe venite în sprijin din celelalte regiuni ale ţării gazdă, în regiunea Velaux, la Centrul Departamental de Instruire a Pompierilor.

Dislocarea pompierilor români din Baza de Operaţii se realizează zilnic, de regulă în a doua parte a zilei, atunci când situaţia meteorologică este favorabilă producerii incendiilor de pădure.

„Încă de ieri, pompierii români au relaţionat cu omologii francezi pentru stabilirea unei cooperări eficiente a modulului României cu forţele şi mijloacele din Franţa. Astfel, echipajele din cadrul modulului României au fost dotate cu staţii radio portabile, care permit realizarea comunicării atât în cadrul modulului, cât şi cu celelalte structuri cu rol în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de incendiile de pădure. De asemenea, pentru siguranţa personalului operativ, raportat la situaţia din teren, omologii francezi au distribuit modulului României echipamente suplimentare de protecţie”, transmite IGSU.

Conform prognozei pentru joi, riscul apariţiei incendiilor de pădure se menţine ridicat.

Intervenţia modulului românesc are loc la solicitarea ofiţerilor francezi.

În perioada 30 iulie - 2 septembrie 2023, IGSU participă cu un modul naţional specializat de stins incendii de pădure la un program de pre-poziţionare, organizat de Direcţia Generală Protecţie Civilă Europeană şi Operaţiuni de Ajutor Umanitar - DG ECHO, în vederea consolidării rezilienţei autorităţilor franceze în gestionarea acestui tip de risc.

Primul contingent, care însumează 40 de pompieri şi 3 autospeciale de stingere a incendiilor de pădure (3000 l), 1 cisternă (30.000 l), 1 autospecială cu capacitate mare (10.000 l), 1 microbuz transport personal şi 1 autocar, a plecat din România în data de 30 iulie, ajungând în Franţa în seara zilei de 1 august.

Schimbarea efectivelor se va realiza în data de 16 august, urmând ca alţi 40 de pompieri să înlocuiască personalul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici