Moment comemorativ la Zalău, la doi ani de la explozia blocului E24

Zeci de persoane, printre care foştii locatari din blocul E24 din Zalău, au comemorat, duminică, doi ani de la explozia blocului, în care au murit doi tineri şi au fost distruse 19 locuinţe, dar niciun reprezentant al oficialităţilor locale nu a fost prezent.

208 afișări
Imaginea articolului Moment comemorativ la Zalău, la doi ani de la explozia blocului E24

Moment comemorativ la Zalău, la doi ani de la explozia blocului E24 (Imagine: Mediafax Foto/Raul Stef)

Reprezentantul Asociaţiei Foştilor Locatari Valeria Barna a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că oficialităţile ar fi trebuit, totuşi, să ia parte la eveniment, având în vedere că explozia a ucis doi tineri şi a distrus locuinţele a 19 familii.

"Am avut astăzi (duminică - n.r.) un moment comemorativ, având în vedere că mâine (luni - n.r.) se împlinesc doi ani de la ziua în care o explozie ne-a afectat atât de rău vieţile. Au murit atunci doi tineri şi 19 familii au rămas fără acoperiş deasupra capului. Din acest motiv am considerat necesar să ne reunim azi în locul unde a fost blocul, dar am fost doar noi. Nu a venit nicio oficialitate, nici primarul, nici viceprimarii, nici prefectul. Nimeni", a declarat Valeria Barna.

La piatra funerară amplasată pe locul fostului bloc E24 a fost oficiată, duminică, o slujbă religioasă, s-au depus jerbe de flori şi au fost aprinse lumânări în memoria celor doi tineri morţi în 14 septembrie 2007.

Asociaţia locatarilor blocului E24 din Zalău, distrus de o explozie, în urmă cu doi ani, va organiza, luni, un protest la sediul E. On Gaz din Târgu Mureş, pentru a ajunge la un acord cu reprezentanţii companiei, înainte de finalizarea procesului.

Protestul va avea loc începând cu ora 10.00, în faţa sediului E. On Gaz din Târgu Mureş, foştii locatari ai blocului care a explodat din cauza unor acumulări de gaze în subsol încercând, prin această acţiune, să rezolve aspectul despăgubirilor pe care le-au solicitat companiei.

Avocatul locatarilor, Mihai Ielciu, a spus că, la sfârşitul lunii august, a fost solicitată companiei E. On Gaz o întâlnire, la Zalău, cu scopul soluţionării pe cale amiabilă a aspectului despăgubirilor cerute de foştii locatari, dar reprezentanţii firmei nu au fost de acord.

"Motivul invocat de aceştia constă în faptul că, după părerea dânşilor, E. On Gaz nu este unicul vinovat pentru cele întâmplate în urmă cu doi ani, fapt ce îi scuteşte de prezenţa la negocieri", a declarat avocatul.

O explozie puternică s-a produs, în 14 septembrie 2007, în Blocul E24 din cartierul Dumbrava din Zalău, din cauza unei fisuri în conducta de gaz şi a acumulării de gaze în subsol. În urma deflagraţiei, doi tineri, de 16, respectiv 21 de ani, au murit, iar 19 familii au rămas fără locuinţe, blocul fiind distrus complet.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici