Monalisa Neagoe, propusă de PNL pentru funcţia de judecător al Curţii Constituţionale

Co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat miercuri pentru MEDIAFAX că liberalii au propus-o pentru poziţia de judecător al Curţii Constituţionale, în locul lui Toni Greblă, pe Monalisa Neagoe, care este în prezent membru al CSM.

2389 afișări
Imaginea articolului Monalisa Neagoe, propusă de PNL pentru funcţia de judecător al Curţii Constituţionale

Monalisa Neagoe (Imagine: Andreea Balaurea/Arhiva Mediafax Foto)

Gorghiu a fost întrebată care este nominalizarea PNL pentru poziţia de membru al Curţii Constituţionale.

”Am propus o persoană care nu este afiliată în niciun fel unui partid politic, pe doamna judecător Monalisa Neagoe, fost preşedinte al Tribunalului Bucureşti timp de două mandate şi actual membru al CSM. Ne-am ţinut promisiunea şi am făcut o propunere care arată respect pentru elite, iar din CV-ul domniei sale se poate constata faptul că nu există motive pentru care doamna Neagoe să nu devină judecător al Curţii Constituţionale. În acest sens, aşteptăm toată susţinerea pentru propunerea noastră din partea colegilor din Senat”, a declarat co-preşedintele PNL.

Candidaţii pentru funcţia de judecător al CC rămasă vacantă după demisia lui Toni Greblă vor fi audiaţi miercuri de Comisia juridică.

Pentru aceeaşi funcţie, PSD a propus-o pe Simona Maya Teodoroiu, secretar de stat în Ministerul Justiţiei din mai 2012, cu excepţia perioadei ianuarie - aprilie 2013, când a ocupat poziţia de secretar de stat la Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine (DPIIS) din cadrul Guvernului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici