Monitorizarea CE ar putea înceta anul acesta

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a declarat, marţi, la RFI, că Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie au înregistrat progrese reale, iar monitorizarea Comisiei Europene ar putea înceta în acest an, însă depinde şi de celelalte instituţii ale sistemului judiciar.

25 afișări
Imaginea articolului Monitorizarea CE ar putea înceta anul acesta

Monitorizarea CE ar putea înceta anul acesta (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

"Eu pot să vorbesc doar în numele Ministerului Public şi al DNA-ului şi vă pot spune că din punctul nostru de vedere există şanse reale. În ultimii doi ani, rapoartele de monitorizare au constatat progrese reale la cele două instituţii de Parchet. Această monitorizare depinde totuşi şi de celelalte instituţii din sistemul judiciar, Consiliul Superior al Magistraturii şi Ministerul Justiţiei, dar din punct de vedere al Ministerului Public, cel puţin ultimele două rapoarte de ţară arată că s-au făcut progrese reale", a spus Codruţa Kovesi.

Printre priorităţile care au fost stabilite pentru anul trecut a fost şi eficienţa în lupta cu mica corupţie.

"Sper ca anul acesta, din punct de vedere al Ministerului Public, monitorizarea să fie ridicată, pentru că, efectiv, eficienţa în acest segment de activitate a crescut, ca urmare a măsurilor care au fost implementate în cursul anului trecut", a adăugat Kovesi.

Experţii europeni au avut în luna ianuarie discuţii cu oficialii de la Bucureşti în ceea ce priveşte progresele realizate în România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), un raport referitor la justiţie urmând a fi publicat în luna februarie de către Comisia Europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici