MONITORUL APĂRĂRII | Viktor Orban avertizează că polemicile în materie de imigraţie riscă să conducă la destrămarea UE

Polemicile în materie de imigraţie riscă să conducă la destrămarea Uniunii Europene, avertizează premierul Ungariei, Viktor Orban, conform site-ului Kormany.hu.

468 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Viktor Orban avertizează că polemicile în materie de imigraţie riscă să conducă la destrămarea UE

Viktor Orban avertizează că polemicile în materie de imigraţie riscă să conducă la destrămarea UE

"Dacă suntem lăsaţi în pace şi nu ne forţează cu islamizarea, Europa poate continua să funcţioneze ca un club de naţiuni libere", a declarat Viktor Orban într-un carte scrisă de politicianul francez Philippe de Villiers, informează agenţia Reuters.

"Dar, dacă ne forţează să acceptăm pactul ONU în materie de imigraţie sau deciziile Comisiei Europene pentru a ne face să ne adaptăm politicilor concesive occidentale, o destrămare nu poate fi exclusă", a subliniat Viktor Orban.

Premierul Ungariei consideră că iniţiativa preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, poate fi un "început bun" pentru o "dezbatere serioasă" despre viitorul Europei, subliniind că există diferenţe de opinie în principal în materie de imigraţie. "Această iniţiativă ar putea marca începutul unei dezbateri europene serioase... În privinţa detaliilor, sigur că avem diferenţe de opinii, dar mult mai important decât opiniile divergente este ca această iniţiativă să fie un început bun în sensul unui dialog serios şi constructiv pe tema viitorului Europei", afirmă liderul Ungariei într-un comunicat transmis agenţiei de presă Reuters.

Într-un alt comunicat, transmis postului France24, Biroul premierului Viktor Orban îl critică direct pe Emmanuel Macron, catalogându-l un "politician proimigraţie". "Macron crede că imigraţia este bună. Noi credem că este ceva rău", precizează Biroul premierului ungar.

Viktor Orban s-a remarcat printr-o abordare dură faţă de imigraţie, contestând politicile flexibile ale Germaniei. Guvernul Ungariei s-a opus sistemului de redistribuire a imigranţilor extracomunitari propus de Uniunea Europeană.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici