Moscova cere eliberarea "imediată" a cetăţeanului rus care lucra pentru misiunea ONU în Kosovo

Ambasada rusă din Serbia a cerut marţi, autorităţilor de la Priştina, eliberarea imediată a unui cetăţean rus care lucra pentru misiunea ONU în Kosovo, relatează site-ul agenţiei Reuters.

1301 afișări
Imaginea articolului Moscova cere eliberarea "imediată" a cetăţeanului rus care lucra pentru misiunea ONU în Kosovo

Moscova cere eliberarea cetăţeanului rus care lucra pentru misiunea ONU în Kosovo

Persoana de naţionalitate rusă a fost reţinută într-o localitate populată de sârbi în Kosovo, în cadrul unei operaţiuni a poliţiei.

"Cerem eliberarea imediată a cetăţeanului rus, iar cei care sunt responsabili pentru acest incident să fie traşi la răspundere", a afirmat ambasada.

Poliţiştii kosovari au arestat zeci de persoane, printre care şi etnici sârbi, pentru acuzaţii de contrabandă cu diverse bunuri. Autorităţile de la Belgrad consideră că această decizie a autorităţilor de la Priştina este o încercare de a prelua controlul total asupra regiunilor kosovare de la graniţa cu Serbia. Premierul Serbiei, Ana Brnabic, a solicitat din acest motiv forţelor de securitate să fie în alertă maximă.

Kosovo şi-a declarat unilateral independenţa faţă de Serbia în 2008. În timp ce Statele Unite şi majoritatea statelor Uniunii Europene i-au recunoscut independenţa, Serbia, Rusia şi China continuă să se opună declaraţiei Kosovo din 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici