„Moştenirea” lui George Floyd: Statuia unui comerciant de sclavi, trasă jos de pe soclu în timpul unui protest „Black Lives Matter”

  • Protestele mişcării „Black Lives Matter” continuă în întreaga lume.
  • Într-un oraş din Marea Britanie, mii de oameni s-au reunit în semn de solidaritate cu victimele rasismului.
  • Statuia unui comerciant de sclavi de origine britanică a fost trasă jos de pe soclu, în aplauzele protestatarilor.
1489 afișări
Imaginea articolului „Moştenirea” lui George Floyd: Statuia unui comerciant de sclavi, trasă jos de pe soclu în timpul unui protest „Black Lives Matter”

„Moştenirea” lui George Floyd: Statuia unui comerciant de sclavi, trasă jos de pe soclu în timpul unui protest „Black Lives Matter”

Mii de oameni s-au adunat la un nou protest, în Bristol, Marea Britanie, în semn de solidaritate cu mişcarea „Black Lives Matter”, notează publicaţia news.sky.com.
 
Oamenii au tras jos de pe soclu statuia unui comerciant de sclavi de origine britanică, Edward Colston. 
Localnicii ceruseră de mult timp ca statuia să fie dată jos, fără a fi însă luaţi în seamă de către autorităţi. 
 
Statuia a fost trasă jos cu frânghii, în aplauzele celor prezenţi, momentul fiind onorat ca o încercare de „reparare” a istoriei victimelor rasismului. 
 
  
 
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici