Movilă: Tragedia de la coafor putea fi evitată dacă era adoptată legea pentru combaterea violenţei

Deputatul PDL Petru Movilă susţine că tragedia petrecută în coaforul din Bucureşti putea fi evitată dacă noua lege pentru combaterea violenţei în familie, pe care a iniţiat-o alături de alţi deputaţi, ar fi fost adoptată mai repede, caz în care bărbatul ar fi fost monitorizat atent de către Poliţie.

495 afișări
Imaginea articolului Movilă: Tragedia de la coafor putea fi evitată dacă era adoptată legea pentru combaterea violenţei

Movilă: Tragedia de la coafor putea fi evitată dacă era adoptată legea pentru combaterea violenţei (Imagine: Silviu MAtei/Mediafax Foto)

Deputatul Petru Movilă a afirmat, marţi, într-un comunicat de presă, că exista o şansă ca tragedia din Bucureşti, soldată cu împuşcarea a două persoane şi rănirea altor şase, să nu se întâmple dacă noua lege privind combaterea violenţei în familie ar fi fost adoptată mai repede în Parlament.

"Exista o şansă, destul de semnificativă, să nu se ajungă aici. Noile modificări ale legii, aşa cum le-am gândit alături de reprezentanţii Centrului de Mediere şi Securitate Comunitară Iaşi, impuneau un ordin de protecţie, un ordin de restricţie şi o monitorizare atentă a Poliţiei. Poate că, în aceste condiţii, Gheorghe Vlădan, un candidat perfect pentru toate noile măsuri prevăzute în această lege, ar fi fost împiedicat să omoare oameni nevinovaţi, dar mai ales să nu îşi mai abuzeze propria soţie", susţine deputatul PDL.

El a spus că soţia celui care a comis aceste crime, Gheorghe Vlădan, a depus destule plângeri la Poliţie, însă ancheta în acest caz a fost amânată.

"Nu pot decât să sper că, imediat după ce preşedintele ţării va semna noua lege privind combaterea violenţei în familie şi după ce va fi publicată în Monitorul Oficial, astfel de cazuri nu vor mai exista", a afirmat Petru Movilă.

Săptămâna trecută, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de modificare a legii de combatere a violenţei în familie, iniţiat de parlamentari ai PDL şi minorităţi, care prevede că victima violenţei în familie poate cere instanţei un ordin de protecţie şi de restricţie faţă de agresor.

Potrivit proiectului, victima poate să ceară ordin de restricţie care prevede evacuarea agresorului de la domiciliul comun, păstrarea distanţei de minimum 200 de metri faţă de persoana vătămată, interzicerea oricărui contact telefonic, corespondenţe.

Acest ordin de interdicţie nu poate depăşi doi ani.

Gheorghe Vlădan - şofer la Policlinica MAI - a intrat luni seară înarmat în coaforul unde lucra soţia sa, împuşcându-le mortal pe aceasta şi pe casiera unităţii şi rănind alte şase persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici