Mr Bean, acuzat că a ,,stricat" reputaţia maşinilor electrice

Actorul Rowan Atkinson, cunoscut ca Mr. Bean, a fost acuzat de un grup de reflecţie pentru mediu că a „stricat” reputaţia maşinilor electrice şi a contribuit la scăderea vânzărilor.

10389 afișări
Imaginea articolului Mr Bean, acuzat că a ,,stricat" reputaţia maşinilor electrice

Mr Bean, acuzat că a ,,stricat" reputaţia maşinilor electrice

Mr Bean a fost citat în Camera Lorzilor, în timpul şedinţei comisiei pentru mediu şi schimbări climatice. Grupul de reflecţie Green Alliance şi-a exprimat punctul de vedere cu privire la principalele obstacole cu care se confruntă guvernul în încercarea sa de a elimina treptat maşinile pe benzină şi diesel înainte de 2035 şi a declarat că un comentariu al starului, publicat în iunie 2023, a fost dăunător cauzei, notează Sky News.

Articolul actorului în vârstă de 69 de ani a fost titrat: ",,ubesc vehiculele electrice - şi am fost unul dintre primii care au adoptat aceste vehicule. Dar mă simt din ce în ce mai mult înşelat".

Atkinson a scris că vehiculele electrice sunt "un pic lipsite de suflet" şi a criticat utilizarea bateriilor litiu-ion ale acestora.

El a sugerat soluţii cum ar fi păstrarea de către şoferi a aceleiaşi maşini pentru perioade mai lungi de timp şi utilizarea sporită a combustibilului sintetic, care ar anula nevoia de vehicule electrice, spunând: ,,Din ce în ce mai mult, am sentimentul că luna de miere cu maşinile electrice se apropie de sfârşit, iar acesta nu este un lucru rău."

Actorul, care s-a descris ca fiind ,,o persoană care se pricepe la maşini", fiind diplomat în inginerie electrică şi electronică, a declarat că şi-a sfătuit prietenii să ,,nu se dea în vânt deocamdată" pentru vehiculele electrice, cu excepţia cazului în care au un vehicul diesel vechi.

The Guardian a publicat săptămâna următoare un răspuns din partea lui Simon Evans, redactor-şef adjunct, care a încercat să demonteze afirmaţiile lui Atkinson.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici