MS: Alte cinci cazuri noi de infectare cu West Nile, numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 25

Alte cinci cazuri noi de infectare cu virusul West Nile au fost confirmate, în judeţele Ialomiţa, Iaşi şi Constanţa, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns, joi, la 25, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

26 afișări
Imaginea articolului MS: Alte cinci cazuri noi de infectare cu West Nile, numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 25

MS: Alte cinci cazuri noi de infectare cu West Nile, numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 25 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ultimele cinci cazuri de infectare cu virusul West Nile provind din judeţele Ialomiţa, Iaşi (câte unul) şi Constanţa (trei), se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Astfel, în România sunt confirmate 25 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile, conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, precum şi a rezultatului probelor de laborator de la Institutul Cantacuzino.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au anunţat că nu au mai fost înregistrate decese, în afara celor două anunţate deja.

Din cele 25 de cazuri de infectare cu virusul West Nile, şapte au fost confirmate în judeţul Constanţa, câte trei în Bucureşti şi Ialomiţa, câte două în Mureş şi Iaşi şi câte un caz în Dolj, Alba, Buzău, Cluj, Galaţi, Sibiu, Teleorman şi Călăraşi.

Starea de sănătate a bolnavilor care primesc asistenţă medicală de specialitate în spitale este bună, au precizat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici