MS propune sancţiuni disciplinare pentru medicii gălăţeni

Comisia Ministerului Sănătăţii care a analizat cazul copilului cu fractură de femur tratat incorect la spitalul "Sfântul Andrei" din Galaţi a propus sancţionarea disciplinară a şefilor secţiilor de obstetrică-ginecologie şi neonatologie şi a medicilor neonatolog şi obstetrician care l-au tratat.

34 afișări
Imaginea articolului MS propune sancţiuni disciplinare pentru medicii gălăţeni

MS propune sancţiuni disciplinare pentru medicii gălăţeni (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Comisia a constatat că ginecologul a intrat în operaţie cu o asistentă şi nu cu un alt medic, aşa cum prevede legea", a declarat Aurel Nechita, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, explicând astfel de ce ar trebui sancţionat obstetricianul-ginecolog care a făcut cezariana.

Nechita a subliniat că prezenţa unui alt doctor la operaţia de cezariană se impunea, fiind vorba despre o sarcină complicată.

Referitor la neonatologul care l-a îngrijit pe nou-născut, Nechita a afirmat că acestuia i se reproşează faptul că nu a realizat că diagnosticul este acela de fractură de femur.

"Timp de o săptămână, medicul neonatolog nu a constatat că bebeluşul are fractură de femur şi nu a făcut nicio explorare în acest sens", a mai spus Nechita.

Şi şefii secţiilor în care cei doi medici activează riscă sancţiuni "conform Codului Muncii", la propunerea MS.

Propunerile MS în acest sens au fost înaintate conducerii spitalului gălăţean şi şefilor Direcţiei de Sănătate Publică din Galaţi, instituţiile abilitate să ia decizii în acest sens.

Secretarul de stat a precizat că raportul în cazul anchetei de la Spitalul "Sfântul Andrei" din Galaţi va fi finalizat în maximum două zile, după care va fi prezentat ministrului Sănătăţii şi trimis DSP Galaţi şi Colegiului Medicilor din Galaţi.

Nechita a mai spus că Ministerul Sănătăţii nu poate desface contractele de muncă ale medicilor spitalului gălăţean, ci doar să facă propuneri privind sancţionarea acestora.

Cei consideraţi vinovaţi de MS riscă sancţiuni şi din punct de vedere medical, Nechita anunţând, cu aceeaşi ocazie, că instituţia pe care o reprezintă va sesiza Colegiul Medicilor din România în legătură cu acest caz, urmând să anexeze toate documentele elaborate de experţii care au investigat cazul.

O comisie a Ministerului Sănătăţii a mers, duminică, la Spitalul "Sfântul Andrei" din Galaţi, pentru a face o anchetă în cazul bebeluşului cu fractură de femur, născut în 6 ianuarie, ai cărui părinţi îi acuză pe medici de malpraxis, după ce cadrele medicale au susţinut că nou-născutul are doar o reacţie la un vaccin.

Citeşte şi:

Familia unui bebeluş acuză medicii de malpraxis

Anchetă la Spitalul din Galaţi, în cazul bebeluşului cu fractură de femur

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici