MSP trimite vaccinuri în zonele afectate de inundaţii (Galerie Foto)

Ministerul Sănătăţii (MSP) analizează situaţia populaţiei din zonele afectate de inundaţii pentru a trimite vaccinuri celor cu risc de îmbolnăvire şi cere localnicilor să evite consumul de apă din fântânile inundate sau utilizarea apei din aceste surse, potrivit subsecretarului de stat Raed Arafat.

27 afișări
Imaginea articolului MSP trimite vaccinuri în zonele afectate de inundaţii (Galerie Foto)

MSP trimite vaccinuri în zonele afectate de inundaţii (Imagine: Mediafax Foto)

"Analizăm posibilitatea distribuirii, din rezerva Ministerului Sănătăţii, a vaccinurilor, dar şi redistribuirea acestora de la autorităţile de sănătate publică învecinate către zonele afectate de inundaţii", a spus Raed Arafat, subsecretar de stat din Ministerul Sănătăţii.

Acesta a adăugat însă că vaccinul nu protejează populaţia care continuă să bea apă din fântâni sau să o folosească la gătit.

"Vreau să atrag atenţia populaţiei că vaccinul nu îi protejează împotriva unei boli, dacă după imunizare continuă să bea apă din fântânile inundate sau să utilizeze apa din fântânile la prepararea unor mâncăruri'', a mai spus Arafat.

Imagini de la inundaţiile care au afectat nordul ţării

Utilizarea apei din surse neautorizate poate provoca hepatita A, boli diareice acute, infecţii digestive sau alte afecţiuni, în funcţie de prezenţa în apă a unor substanţe, a mai spus Arafat.

Potrivit unui bilanţ prezentat, luni, de secretarul de stat din Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA), Victor Paul Dobre, numărul judeţelor afectate a ajuns la cinci, fiind 137 de localităţile afectate de inundaţii, 73 de locuinţe distruse în totalitate, iar alte 2.196 afectate, toate cifrele fiind în scădere.

Potrivit lui Victor Paul Dobre, peste 6.000 de fântâni au fost distruse, iar şapte kilometri de drumuri naţionale şi alţi 973 de kilometri de drumuri judeţene sunt, în continuare, impracticabili.

Paul Dobre a mai spus că 1.044 de poduri şi podeţe, 78 de punţi şi 45 de diguri şi apărări de mal au fost distruse.

De asemenea, au fost inundate 21.468 de hectare de teren arabil şi alte 2.383 de hectare de păşuni şi fâneţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici