MT: Puţin probabil ca inginerul agronom găsit mort să fi fost lovit de un elicopter

Directorul direcţiei de investigaţii aeronautice din Ministerul Transporturilor, Mircea Ciucă, a declarat că din primele cercetări de la Bujoreni, Teleorman, a rezultat că este puţin probabil ca inginerul agronom găsit mort, sâmbătă, să fi fost lovit de un elicopter.

279 afișări
Imaginea articolului MT: Puţin probabil ca inginerul agronom găsit mort să fi fost lovit de un elicopter

Elicopter de tip Kamov Ka-26, destinat operaţiunilor utilitare (Imagine: www.agroaero.hu)

Ciucă a declarat pentru MEDIAFAX că cercetările continuă în acest caz, în prezent reprezentanţii direcţiei pe care o conduce încercând să ia legătura cu procuratura din Alexandria, oraşul din care era inginerul agronom, în vârstă de 68 de ani, găsit mort sâmbătă.

Inginerul supraveghea lucrările de ierbicidare pe un câmp din Bujoreni, Teleorman, iar sătenii l-au găsit într-o baltă de sânge, cu capul zdrobit, şi au anunţat Poliţia.

Corpul victimei a fost transportat la morga spitalului judeţean Alexandria în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzelor decesului.

Prima ipoteză a anchetatorilor a fost că bărbatul a fost lovit la sol de elicea unui elicopter utilitar, care se pregătea să decoleze pentru a efectua operaţiuni de împrăştiere de substanţe erbicide.

Potrivit inspectorului Adrian Ilicea, purtătorul de cuvânt al IPJ Teleorman, ancheta cazului a fost preluată de reprezentanţii Parchetului Teleorman, pilotul elicopterului fiind audiat, sâmbătă, de procurori.

De asemenea, comisia din Ministerul Transporturilor va expertiza aparatul de zbor pentru a stabili dacă a fost sau nu implicat în moartea inginerului şi dacă a fost vorba despre un accident de muncă.

Aparatul de zbor este un elicopter de tip Kamov Ka-26, prevăzut cu două locuri, pilot şi copilot, şi destinat operaţiunilor utilitare. Elicopterul aparţine unei firme de profil din Ploieşti, iar pilotul aparatului de zbor, un bărbat în vârstă de 50 de ani, este din municipiul Bucureşti, potrivit anchetatorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici