Muncitorul rănit în incendiul de la Petromidia, adus la Spitalul de Arşi din Capitală

Muncitorul rănit în urma incendiului produs la Petromidia Năvodari le-a povestit medicilor de la Spitalul Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti, unde a fost internat cu arsuri pe 65% din suprafaţa corpului, că s-a aruncat de la etaj, ca să se salveze, în timpul izbucnirii focului.

38 afișări
Imaginea articolului Muncitorul rănit în incendiul de la Petromidia, adus la Spitalul de Arşi din Capitală

Muncitorul rănit în incendiul de la Petromidia, adus la Spitalul de Arşi din Capitală (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Bărbatul a fost transportat de urgenţă, vineri dimineaţă, la ora 5.00, de la Spitalul Judeţean Constanţa la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti.

Directorul medical al spitalului bucureştean, Cristian Niţescu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că bărbatul era conştient atunci când a fost adus la unitatea sanitară. El le-a povestit medicilor că în timpul incendiului, s-a aruncat de la etaj ca să se salveze.

Niţescu a arătat că bărbatul nu are leziuni provocate de cădere, dar că prezintă arsuri de gradul II şi III pe 65% din suprafaţa corpului: faţă, membre superioare şi membre inferioare, torace posterior şi lateral.

De asemenea, el are arsuri profunde, de gradul III, pe 10% din suprafaţa corporală.

Niţescu a precizat că, deşi bărbatul nu are arsuri pe căi respiratorii superioare, diagnosticul medicilor este rezervat deoarece suprafaţa de corp arsă este foarte mare.

Muncitorul este internat la Secţia Terapie Intensivă, el urmând să fie supus, luni, unei intervenţii chirurgicale de transplant de piele.

Şase autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa şi mai multe echipaje de pompieri civili de pe platforma Petromidia au acţionat, în noaptea de joi spre vineri, timp de aproximativ patru ore, pentru stingerea incendiului izbucnit la o secţie a rafinăriei, operaţiunea fiind îngreunată întrucât în zonă exista o cantitate de câteva tone de pudră de polietilenă cuprinse de flăcări.

În urma incendiului, care a izbucnit în jurul orei 23.00 în secţia de granulaţie a Petromidia Năvodari, aflată în revizie, doi muncitori au murit, iar altul a suferit arsuri. Unul dintre muncitorii decedaţi fusese dat dispărut după izbucnirea focului, cadavrul carbonizat al acestuia fiind găsit de pompieri după stingerea focului.

Conducerea societăţii Rompetrol Rafinare - Complexul Petromidia a precizat că revizia instalaţiei respective se încheiase, iar aceasta urma să fie pusă sub tensiune conform procedurii tehnologice. Reprezentanţii societăţii au afirmat că instalaţia fusese bine pregătită şi în mod normal acest incident nu ar fi trebuit să se producă.

Conform sursei citate, toţi cei trei muncitori care se aflau la locul unde s-a produs incendiul aveau experienţă, dar prima variantă luată în calcul în ceea ce priveşte cauza declanşării focului este aceea a unei erori umane.

Toate cele trei victime sunt din judeţul Constanţa, şi anume din oraşele Constanţa şi Năvodari şi comuna Corbu, iar conducerea societăţii va lua toate măsurile astfel încât să vină în ajutorul famililiilor acestora, au mai spus reprezentanţii Rompetrol Rafinare.

Vineri dimineaţă, atât conducerea societăţii Rompetrol Rafinare, cât şi procurorii şi reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă au declanşat anchete pentru stabilirea cauzelor care au provocat incendiul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici