Mureş: Cei doi bărbaţi reţinuţi în cazurile de omor de la Crăciuneşti au fost arestaţi preventiv

Cei doi bărbaţi reţinuţi ca suspecţi în cele patru cazuri de omor din localitatea mureşeană Crăciuneşti au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, de magistraţii Tribunalului Mureş.

66 afișări
Imaginea articolului Mureş: Cei doi bărbaţi reţinuţi în cazurile de omor de la Crăciuneşti au fost arestaţi preventiv

Mureş: Cei doi bărbaţi reţinuţi în cazurile de omor de la Crăciuneşti au fost arestaţi preventiv (Imagine: Cristi Cimpoeş/Mediafax Foto)

Procurorul criminalist Dan Oltean a declarat, vineri, că suspecţii - Dobondi Ocsy şi Janko Istvan - au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile de la Tribunalul Mureş, la propunerea Parchetului.

"Nu au mai apărut date noi, dar investigaţiile noastre continuă. Se strâng toate probele şi audiem în continuare, deşi suspecţii afirmă că au fost doar ei doi, pentru că asta nu înseamnă că nu ar fi putut fi mai mulţi. Toată ancheta se orientează spre strângerea de probe, a tuturor probelor posibile. Căutăm în continuare să identificăm şi arma crimei", a arătat Oltean.

Cei doi bărbaţi, suspecţi în cazurile de omor de la Crăciuneşti, judeţul Mureş, soldate cu patru victime, au fost reţinuţi de procurori, unul în localitatea respectivă, iar celălalt în judeţul Harghita.

Procurorul de caz Gigi Costea declara că suspecţii au fost prinşi unul în cursul serii de miercuri, iar celălalt în timpul nopţii de miercuri spre joi, la audieri recunoscându-şi faptele "parţial şi cu descrieri foarte elucubrante".

"Sub anumite aspecte, nu le corespund versiunile. Au recunoscut parţial ambele fapte, dar declară că n-au luat nimic de la victime, cu excepţia unei ţigări. Suspecţii au fost prinşi unul pe raza localităţii Crăciuneşti, celălalt în judeţul Harghita, prin valorificarea probelor administrate şi implicarea reprezentanţilor Parchetului şi a câtorva zeci de poliţişti", arăta Costea, adăugând că mobilul probabil al crimelor este totuşi jaful.

Potrivit acestuia, suspecţii au fost reţinuţi pe o perioadă de 24 de ore în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş, pentru a fi prezentaţi apoi instanţei cu propunere de arestare preventivă, sub acuzaţia de dublu omor deosebit de grav.

Şeful Poliţiei Judeţene Mureş, Valentin Pescari, declara că suspecţii sunt recidivişti, fiind închişi în trecut pentru furt calificat şi violare de domiciliu, iar acum lucrau la o fermă agricolă din Crăciuneşti, sora unuia dintre ei fiind concubina celuilalt.

În ultima lună, poliţiştii au audiat în jur de 900 de persoane din Crăciuneşti, în urma cercetărilor restrângând cercul suspecţilor la cei doi.

Procurorul Dan Oltean arăta că suspecţii au acţionat cu o cruzime deosebită, mobilul fiind legat de bani sau alte bunuri de valoare, însă în primul caz, când au fost ucise trei persoane, nu au găsit banii şi au rămas în casă în jur de 1.200 de lei, pe care i-au găsit poliţiştii.

Conform acestuia, suspecţii ar fi fost surprinşi în timp ce voiau să fure şi ar fi reacţionat omorând persoanele.

Oltean spunea că nu pare ca suspecţii să fi conştientizat gravitatea faptei lor, că amândoi îşi recunosc o parte din implicare, dar dau vina unul pe celălalt.

Din locuinţele acestora s-au ridicat mai multe obiecte care puteau fi folosite ca arme ale crimelor şi urmează a se stabili cu care s-a acţionat.

Pentru acuzaţiile aduse - câte două infracţiuni de omor deosebit de grav, tâlhărie şi violare de domiciliu - ei riscă între 15 şi 25 de ani de închisoare sau detenţie pe viaţă.

În urmă cu aproximativ o lună, trei localnici din Crăciuneşti - un bărbat, soţia şi soacra acestuia - au fost găsiţi morţi, procurorii investigând ipoteza unui asasinat în scopul jafului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici