Murgeanu mizează pe înfiinţarea zonei metropolitane în acest an, Orban aşteaptă până în 2009

Guvernul va aproba proiectul privind înfiinţarea zonei metropolitane Bucureşti cel mai probabil în 2009, a declarat, joi, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, iar viceprimarul general al Capitalei, Răzvan Murgeanu, este mai optimist şi speră că actul va fi avizat în acest an.

17 afișări
Imaginea articolului Murgeanu mizează pe înfiinţarea zonei metropolitane în acest an, Orban aşteaptă până în 2009

Murgeanu mizează pe înfiinţarea zonei metropolitane în acest an, Orban aşteaptă până în 2009

"Este un proiect la care lucrăm de mult timp. Cea mai bună soluţie este ca limita de nord a zonei să fie Snagov, iar cea de sud Comana. Clasa politică trebuie să-şi rezolve problemele, să-şi pună comprese cu cartofi şi să dea hotărarea până în toamnă", a afirmat Murgeanu la seminarul "Piaţa imobiliară în 2008: fierbere, stagnare sau declin?", organizat, joi, de Ziarul Financiar.

Prezent la seminar, Orban a declarat că hotărârea nu poate fi aprobată de actualul Parlament.

"Până la sfârşitul anului în Parlament vor fi multe proiecte de dezbătut, se vor întrece toţi în iniţiative, aşa că eu cred că Parlamentul viitor va aproba proiectul", a spus Orban.

El a precizat că există trei proiecte privind zona metropolitană Bucureşti.

"Partidul Democrat, Partidul Naţional Liberal şi Partidul Social-Democrat au fiecare câte un proiect. Aceştia nu s-au înţeles pentru că fiecare are un anumit interes care duce la o singură problemă: cui să se subordoneze instituţia care ar urma să fie creată prin actul normativ, respectiv Autoritatea de Transport Metropolitan", a arătat Orban.

El a apreciat că această structură nu poate fi subordonată doar Primăriei Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici