Muzeul Lemnului din Vama, salvat de pompieri după ce cabina unui TIR oprit în apropiere a luat foc

Pompierii suceveni au salvat, sâmbătă, de la incendiu clădirea Muzeului Lemnului din comuna Vama, după ce cabina unui TIR care se afla parcat în apropiere a luat foc, incendiul fiind violent.

117 afișări
Imaginea articolului Muzeul Lemnului din Vama, salvat de pompieri după ce cabina unui TIR oprit în apropiere a luat foc

Muzeul Lemnului din Vama, salvat de pompieri după ce cabina unui TIR oprit în apropiere a luat foc (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Potrivit ISU Suceava, un incendiu a izbucnit, sâmbătă, la capul tractor al unui autotren, care se afla parcat pe raza localităţii Vama, pe DN17 la km203+300, iar pentru stingerea focului au intervenit trei echipaje ale Detaşamentului de pompieri Câmpulung Moldovenesc.

Pompierii care au intervenit au găsit cabina TIR-ului arzând violent, cu pericol de propagare la vagon şi încărcătura acestuia, mobilier şi saltele. De asemenea, în pericol se afla şi clădirea "Muzeului Lemnului" din localitate, în dreptul căreia era parcat autotrenul.

Incendiul a fost lichidat după o intervenţie de aproape două ore, fiind salvate vagonul cu încărcătura aferentă şi clădirea învecinată, în care funcţionează "Muzeul Lemnului" din comuna Vama.

În incendiu au ars cabina atocamionului în proporţie de 85% precum şi partea din faţă de vagonului pe o suprafaţă de aproximativ şase metri pătraţi, iar flăcările au degradat motorul, acumulatorii şi rezervoarele autovehiculului.

Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect, precizează ISU Suceava.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici