NASA confirmă că obiectul care s-au prăbuşit pe o casă din Florida provine de pe Staţia Spaţială

NASA a confirmat luni că un obiect misterios care s-a prăbuşit luna trecută pe o casă din Florida era o bucată de gunoi spaţial provenit din echipamente aruncate de pe Staţia Spaţială Internaţională.

3873 afișări
Imaginea articolului NASA confirmă că obiectul care s-au prăbuşit pe o casă din Florida provine de pe Staţia Spaţială

NASA confirmă că obiectul care s-au prăbuşit pe o casă din Florida provine de pe Staţia Spaţială

Obiectul cilindric care a străpuns acoperişul unei case din Naples, Florida, pe 8 martie a fost dus ulterior la Centrul Spaţial Kennedy din Cape Canaveral pentru a fi analizat.

Agenţia spaţială a declarat că este vorba despre un suport metalic folosit pentru a monta bateriile vechi pe un palet de marfă. Paletul fost aruncat de pe staţia spaţială în 2021, iar încărcătura ar fi trebuit în cele din urmă să ardă complet la intrarea în atmosferă, însă o bucată a supravieţuit.

Bucata de metal cântăreşte 0,7 kilograme, are o înălţime de 10 centimetri şi o lăţime de aproximativ 4 centimetri.

Proprietarul casei, Alejandro Otero, a declarat la momentul respectiv pentru postul de televiziune WINK că se afla în vacanţă când fiul său i-a spus ce s-a întâmplat. Otero s-a întors acasă mai devreme pentru a verifica casa, descoperind că obiectul a străpuns tavanul şi a rupt podeaua.

"Am început să tremur.Care sunt şansele ca ceva să aterizeze pe casa mea cu o asemenea forţă pentru a provoca atâtea pagube?", a declarat Otero. "Sunt super recunoscător că nimeni nu a fost rănit".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici