Natalitatea a crescut în mai

Institutul Naţional de Statistică informează că în luna mai s-a înregistrat o creştere a ratei de natalitate, însă scăderea numărului populaţiei a continuat, înscriindu-se în tendinţa ultimilor ani.

49 afișări
Imaginea articolului Natalitatea a crescut în mai

Natalitatea a crescut în mai (Imagine: Mediafax Foto)

În luna mai s-au înregistrat 1.7597 născuţi-vii, cu 777 mai mulţi decât în luna precedentă, determinând o creştere a ratei de natalitate la 9,7 născuţi-vii la 1000 locuitori faţă de 9,5 la mie în luna aprilie.

Rata mortalităţii a scăzut de la 12,1 decedaţi la 1.000 locuitori în luna aprilie, la 11,4 la mie în luna mai când s-au înregistrat 20.740 decedaţi.

Rata mortalităţii infantile (decedaţi sub un an la 1000 născuţi-vii) a înregistrat o creştere: 13,3 la mie în luna mai faţă de 11,2 la mie în luna aprilie, ca urmare a creşterii cu 45 de cazuri a numărului de decedaţi sub un an.

Sporul natural (numărul născuţilor-vii minus numărul decedaţilor), a fost negativ şi a scăzut de la -4,6 mii persoane în luna aprilie la -3,1 mii persoane în luna mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici