NATO pregăteşte cel mai important exerciţiu militar din istorie: 250 de avioane din 25 de ţări vor să-l sperie pe Putin

Germania se pregăteşte să găzduiască cel mai mari exerciţiu aerien din istoria NATO, o demonstraţie de forţă menită să impresioneze aliaţii şi potenţialii adversari, în primul rând Rusia.

3130 afișări
Imaginea articolului NATO pregăteşte cel mai important exerciţiu militar din istorie: 250 de avioane din 25 de ţări vor să-l sperie pe Putin

NATO se pregăteşte pentru cel mai important exerciţiu militar din istorie: 250 de avioane din 25 de ţări vor să-l pună în gardă pe Putin

Manevrele se numesc Air Defender 23. Manevrele vor fi întinse pe durata a 10 zile, din 12 până în 23 iunie şi vor implica 10.000 de participanţi şi 250 de avioane din 25 de ţări.

Obiectivul este de a simula un atac împotriva unei ţări membre, precum şi răspunsul Alianţei. „Va fi cu adevărat impresionant pentru cei care îl vor privi”, a anticipat ambasadorul SUA în Germania, Amy Gutmann, dar este şi „un semn puternic pentru relaţii transatlantice solide”.

Potrivit diplomatului, preşedintele rus Vladimir Putin ar face bine „să ţină cont de acest lucru”.

Generalul Ingo Gerhartz, comandantul forţelor aeriene germane, a precizat însă că vor fi manevre de natură defensivă şi că nu vor fi zboruri către exclava rusă Kaliningrad.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici