Navă trimisă în zona în care au dispărut doi scafandri, însă căutările sunt îngreunate de furtună

Autorităţile navale au trimis o navă, duminică dimineaţă, în zona unde au fost daţi dispăruţi cei doi scafandri, la epava vasului turcesc "Medy", dar specialiştii nu pot face scufundări din cauză că marea este în continuare agitată.

25 afișări
Imaginea articolului Navă trimisă în zona în care au dispărut doi scafandri, însă căutările sunt îngreunate de furtună

Navă trimisă în zona în care au dispărut doi scafandri, însă căutările sunt îngreunate de furtună (Imagine: Florin Gheorghe/Mediafax Foto)

Directorul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, Ion Voicu, a declarat că duminică dimineaţă nava Opal a ieşit pe mare şi a descoperit că balizele puse de autorităţi în zona unde se scufundase nava turcească au dispărut, fiind luate de vântul puternic din ultimele zile.

"Nava a descoperit că toate balizele puse pe suprafaţa apei pentru identificarea vizuală a locului unde s-a scufundat vasul turcesc au dispărut. În zilele următoare trebuie realizată o rebalizare a zonei pentru a uşura intervenţia scafandrilor", a afirmat Ion Voicu.

El a menţionat că deocamdată nu pot fi făcute scufundări în zonă deoarece marea este în continuare agitată şi ar putea pune în pericol viaţa celor din echipa de intervenţie. O acţiune la epava navei "Medy" ar putea avea loc după ce condiţiile meteorologice se vor îmbunătăţi.

Ion Voicu a mai spus că sâmbătă şi duminică un avion al unei companii private a survolat zona pentru a descoperi dacă trupurile celor doi scafandri au fost aduse la mal de valuri, dar până în prezent aceste căutări nu au avut niciun rezultat.

Doi scafandri ai unei firme particulare au dispărut, joi seară, în timpul ce făceau scufundări la epava navei sub pavilion turcesc "Medy", din apropierea digului de nord al Portului Constanţa.

Cei doi scafandri dispăruţi sunt Cătălin Valeriu Ispas, de 27 de ani, şi Cristian Zarafu, de 38 de ani. Cătălin Valeriu Ispas este pompier, angajat cu gradul de locotenent al ISU Dobrogea, iar în timpul liber colabora cu firma Hunter's. Cristian Zarafu este scafandru cu experinţă şi a lucrat, până în urmă cu cinci ani, la ARSVOM, fiind chiar şeful echipei de scafandri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici