Neamţ: Două persoane şi-au pierdut viaţa într-un accident feroviar (Video)

Un mecanic de locomotivă şi un angajat al companiei Heidelberg din judeţul Neamţ au murit, vineri, după ce un tren care transporta piatră din cariera de la Bicaz şi în locomotiva căruia se aflau patru persoane a rămas fără frâne şi a lovit o altă garnitură staţionată în curtea firmei.

430 afișări
Imaginea articolului Neamţ: Două persoane şi-au pierdut viaţa într-un accident feroviar (Video)

Neamţ: Două persoane şi-au pierdut viaţa într-un accident feroviar

Incidentul s-a produs în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 03.30, în localitatea Taşca, pe o cale ferată industrială din curtea societăţii Carpatcement, divizie a companiei germane Heidelberg.

Trenul venea de la o staţie de concasare a societăţii Heidelberg şi era încărcat cu calcar.

Potrivit şefului Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamţ, Ioan Popescu, trenul era format din 21 de vagoane şi rula cu o viteză de aproximativ 80 de kilometri la oră, iar în locomotivă se aflau patru persoane - mecanicul şef, ajutorul de mecanic, un acar şi un angajat al staţiei de concasare a societăţii Carpatcement.

Cu aproximativ 15 kilometri înainte de a ajunge la societatea Carpatcement, mecanicul-şef a sesizat că frâna nu mai funcţionează, iar în acel moment angajatul staţiei de concasare a sărit din tren şi a murit zdrobit de stânci.

Ajutorul de mecanic şi acarul au mers în sala motoarelor, în cealaltă parte a locomotivei, în timp ce mecanicul-şef a rămas în faţă, încercând să reducă viteza, a mai spus şeful ITM Neamţ.

La intrarea în curtea societăţii Carpatcement, trenul a lovit o garnitură garată, formată de 17 vagoane, în care nu se afla nicio persoană.

În urma impactului, mecanicul şef a murit, în timp ce acarul şi ajutorul de mecanic au scăpat cu răni uşoare.

Conform sursei citate, trenul care a provocat accidentul aparţine Companiei de Transport Feroviar Bucureşti, iar angajaţii implicaţi în accident sunt localnici.

"Este cel mai grav accident de muncă de acest fel petrecut în judeţul Neamţ. Am solicitat ajutorul procurorului criminalist de la Parchetul Judecătoriei Bicaz şi al colegilor de la ITM Iaşi pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii accidentului", a declarat şeful ITM Neamţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici