Nebunie în Ecuador: procurorul care investiga atacul de la TV a fost ucis / Armata a intrat în închisoarea Guayaquil

  • Violenţele din Ecuador nu dau semne de atenuare.
  • La 10 zile după introducerea stării de urgenţă şi declararea conflictului armat intern, traficanţii şi-au permis luxul de a-i întinde cu succes o capcană unuia dintre cei mai importanţi procurori ai momentului, César Suárez.
  • Procurorul a fost ucis în timp ce călătorea cu maşina în Guayaquil.
1453 afișări
Imaginea articolului Nebunie în Ecuador: procurorul care investiga atacul de la TV a fost ucis / Armata a intrat în închisoarea Guayaquil

Nebunie în Ecuador: procurorul care investighează atacul TV a fost ucis / Armata a intrat în închisoarea Guayaquil: 4 arestaţi

Magistratul avea delicata sarcină de a efectua investigaţii asupra spectaculosului atac, din urmă cu câteva zile, al unui comando armat în sediul postului TC Television, în timp ce se transmitea în direct.

Potrivit unei rude, Suárez şi-a pierdut viaţa după ce a căzut într-o capcană întinsă de cineva care l-a determinat să părăsească locuinţa pentru a ajunge într-o zonă în care ar fi trebuit să primească informaţii utile pentru munca sa.

În ​​timp ce se deplasa cu maşina după ce a părăsit sediul poliţiei judiciare, el a fost interceptat pe un bulevard la nord de Guayaquil de asasini aflaţi într-un taxi fals, care nu i-au lăsat nicio scăpare, trăgând cel puţin 18 focuri din arme de diferite calibru.

Ca răspuns, o mie de bărbaţi din poliţie şi de armată au pătruns în închisoarea regională din Guayaquil (cea mai mare din ţară), pentru a patra oară în câteva zile, arestând doi prizonieri, acuzaţi de complicitate.

Ţara are 22 de bande criminale periculoase

Apoi, într-o conferinţă de presă, liderii forţelor de securitate au dezvăluit alte două arestări importante ale membrilor „Los Chone Killer”, una dintre cele 22 de bande criminale analizate de guvernul preşedintelui Daniel Noboa.

Fără a intra în detalii, comandantul Zonei 8 de Poliţie, generalul Víctor Herrera, a indicat că sunt doi presupuşi ocupanţi ai taxiului fals din care s-au tras împuşcăturile asupra magistratului.

Până acum, 1.753 de persoane au fost arestate în cadrul planului de securitate al guvernului Fenix, dintre care 158 acuzaţi de legături cu grupuri legate la terorism.

Cândva o oază de pace exemplară în America Latină, Ecuador a intrat în ultimii ani într-o spirală a violenţei, pe care statul nu a reuşit să o oprească, totul fiind legat de un boom al traficului de droguri provocat de cartelurile mexicane şi columbiene şi de mafiile internaţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici