Negocierile oficiale cu SUA privind scutul antirachetă au început

Negocierile oficiale cu SUA pe tema scutului antirachetă au început joi, a anunţat MAE, precizând că o delegaţie condusă de Ellen Tauscher, subsecretarul de stat american pentru controlul armamentelor şi securitate internaţională, se află la Bucureşti în perioada 17-18 iunie.

16 afișări
Imaginea articolului Negocierile oficiale cu SUA privind scutul antirachetă au început

Negocierile oficiale cu SUA privind scutul antirachetă au început (Imagine: www.mda.mil)

Potrivit MAE, delegaţia română va fi condusă de Bogdan Aurescu, secretar de stat pentru afaceri strategice în MAE, şi va avea o componenţă inter-instituţională.

"Programul vizitei cuprinde o întrevedere a şefilor celor două delegaţii, pentru discutarea aspectelor de securitate de interes reciproc, inclusiv a aspectelor legate de participarea la apărarea antirachetă şi agenda comună de neproliferare, urmată de discuţii în plenul delegaţiilor. Vizita delegaţiei SUA pune în evidenţă nivelul de excelenţă şi substanţa Parteneriatului Strategic româno-american, angajamentele comune asumate în cadrul NATO, precum şi acţiunea comună, în spiritul parteneriatului bilateral pentru abordarea provocărilor globale actuale", precizează MAE.

Cei doi oficiali - Ellen Tauscher şi Bogdan Aurescu - vor susţine declaraţii de presă, joi, la MAE.

La 4 februarie 2010, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat acceptarea invitaţiei părţii americane, transmisă de preşedintele SUA, Barack Obama, privind participarea României la dezvoltarea abordării adaptive în etape a sistemului de apărare antirachetă din Europa.

Noua abordare garantează acoperirea integrală a teritoriului României împotriva posibilelor ameninţări reprezentate de rachetele cu rază scurtă sau medie de acţiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici