Nelu Tătaru: Reluarea activităţii nu înseamnă redeschiderea mall-urilor sau reluarea spectacolelor. Ne gândim după următoarele 2 - 3 luni

  • Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat, luni, că posibilele relaxări ale măsurilor luate în timpul pandemiei nu vor duce la reluarea spectacolelor, a activităţilor sportive sau la redeschiderea mall-urilor
  • În funcţie de dinamică, aceste redeschideri se vor produce în următoarele 2 – 3 luni
  • „Ne gândim după următoarele 2 – 3 luni ca şi evoluţie. Este o dinamică şi trebuie evaluată”, a declarat Tătaru
16752 afișări
Imaginea articolului Nelu Tătaru: Reluarea activităţii nu înseamnă redeschiderea mall-urilor sau reluarea spectacolelor. Ne gândim după următoarele 2 - 3 luni

Nelu Tătaru, despre reluarea spectacolelor şi a competiţiilor sportive

Nelu Tătaru a declarat la Digi TV, în privinţa măsurilor de relaxare că acestea nu prevăd redeschiderea mall-urilor sau reluarea activităţilor sportive.

„La reluare (a competiţiilor sportive, spectacole, mall-uri – n.r.), nu. La reluarea activităţii ne gândim să redeschidem anumite locuri de muncă, să redeschidem anumite spaţii. Sunt multe la care ne gândim, dar nu la adunările cu număr mare de participanţi”, a spus ministrul Sănătăţii.

Întrebat când vor putea fi luate în calcul aceste relaxări ale măsurilor, Tătaru a spus că este posibil în următoarele 2 – 3 luni.

„Ne gândim după următoarele 2 – 3 luni ca şi evoluţie. Este o dinamică şi trebuie evaluată. Fiecare moment al acestei evaluări ne va da şi restricţia sau ridicarea restricţiei”, a mai spus Tătaru.

De asemenea, întrebat despre redeschiderea graniţelor după relaxarea restricţiilor, ministrul Sănătăţii a precizat că acestea vor fi dispuse în context larg, în funcţie de evoluţia cazurilor din ţara noastră, dar şi din ţările vecine.

„Dacă facem aceste lucruri bine controlat putem redeschide aceste graniţe. Vom face şi noi ce fac vecinii noştri în contextul în care pandemia, după cum vedem, începe să meargă încet pe o pantă descendentă. Noi ne adaptăm la evoluţia ţării noastre şi fiecare măsură va fi luată progresiv. Suntem într-o pandemie care mai lasă un an - doi epidemii. Suntem într-un moment în care încercăm să aplatizăm o curbă a infectărilor, să evaluăm starea populaţiei după această curbă şi să pregătim anumite sezoane poate de o amploare mult mai mică decât aceasta, dar să ne pregătim pentru a proteja o ţară, inclusiv prin limitarea accesului”, a mai spus Tătaru.

Abonează-te la Mediafax pe Youtube: Scandal cu bâte şi lopeţi la Săcele. Poliţia a făcut uz de arme
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici