Nepotul lui Duduianu şi un complice l-au sechestrat pe un cărăuş de cocaină pentru a-i lua marfa

Nepotul lui Duduianu şi un complice l-au sechestrat într-un apartament din Capitală pe un cărăuş de cocaină, obligându-l să elimine caşetele înghiţite în Amsterdam, pentru a-i lua marfa, în investigarea aceastui caz, monitorizat trei luni, participând 25 de poliţişti antidrog.

285 afișări
Imaginea articolului Nepotul lui Duduianu şi un complice l-au sechestrat pe un cărăuş de cocaină pentru a-i lua marfa

Nepotul lui Duduianu şi un complice l-au sechestrat pe un cărăuş de cocaină pentru a-i lua marfa (Imagine; Shutterstock)

"Timp de aproximativ trei luni, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, Serviciul Antidrog - Biroul Substituenţi Droguri, împreună cu procurori din cadrul DIICOT-Serviciul Teritorial Bucureşti, au desfăşurat investigaţii în care a fost documentată activitatea infracţională a unei reţele internaţionale de trafic de droguri", arată într-un comunicat Poliţia Română.

Din probatoriu administrat în cauză a rezultat că membrii grupării procurau din Olanda droguri de mare risc (cocaină şi ecstasy) pe care le comercializau pe raza municipiului Bucureşti.

În cauză, a fost probată activitatea infracţională a suspecţilor Djihlah M. (22 de ani), de cetăţenie româno - germană, considerat a fi liderul reţelei, Bogdan F. (21 de ani), Maria M. (18 ani), Cătălin B. (28 de ani), Adrian M. (23 de ani), domiciliaţi în Bucureşti, şi Nicolae I. (25 de ani), domiciliat în Lehliu - Gară, judeţul Călăraşi.

În cadrul investigaţiilor, sâmbătă, poliţiştii antidrog din cadrul BCCO Bucureşti au desfăşurat o acţiune complexă în sectorul 2 din Capitală şi i-au prins în flagrant delict pe Djihlah, Bogdan şi Maria, în timp ce tranzacţionau aproximativ 80 grame de cocaină, ambalată în şapte caşete din plastic.

În urma operaţiunii, în baza autorizaţiei obţinute de la Tribunalul Bucureşti, poliţiştii antidrog au desfăşurat o percheziţie la reşedinţa lui Djihlah M., ridicând mai multe înscrisuri.

Astfel, în cauză a fost probată şi implicarea suspecţilor Cătălin B. (nepot al lui Duduianu) şi Nicolae I., fapt pentru care, sâmbătă seara, poliţiştii antidrog, sprijiniţi de lucrători din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei "Vlad Ţepeş", au acţionat pentru reţinerea lor, la adresa acestora.

În jurul orei 21.00, la vederea oamenilor legii, suspectul Nicolae I. a lovit în zona nasului cu mânerul unui cuţit un jandarm. În clipele următoare, suspectul Cătălin B., folosind un revolver cu bile de cauciuc, a tras două cartuşe ţintindu-l în zona pieptului pe un alt jandarm, fără să-l rănească. Faţă de acest atac, subofiţerul, folosind armamentul din dotare, a executat un foc, împuşcându-l Cătălin B. în zona piciorului drept. Cel în cauză a fost transportat la Spitalul Pantelimon, ocazie cu care s-a constatat că a suferit "o plagă penetrantă prin împuşcare în coapsa dreaptă, fără leziuni osoase".

La percheziţiile corporale efectuate asupra celor doi, a mai fost descoperit un pistol cu bile, precum şi două cuţite cu lama de aproximativ 20 de centimetri, ce au fost ridicate pentru cercetări.

La faţa locului s-a deplasat şi o echipă mixtă condusă de un procuror din cadrul DIICOT- Bucureşti, care a efectuat cercetarea la faţa locului.

Cei în cauză au fost conduşi la sediul DIICOT Bucureşti, urmând ca procurorul de caz să se pronunţe în legătură cu emiterea ordonanţelor de reţinere şi efectuarea demersurilor necesare către Tribunalul Bucureşti pentru luarea măsurilor preventive, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc, trafic de droguri de mare risc, ultraj, lipsirea de libertate în mod ilegal, tâlhărie, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Duminică dimineaţa, în baza autorizaţiei obţinute de la Tribunalul Bucureşti, poliţiştii antidrog au executat o percheziţie domiciliară la adresa la care locuieşte Bogdan F., în urma căreia au fost descoperite şi ridicate pentru cercetări 28 caşete din plastic, ce conţin aproximativ 400 de grame de cocaină, 32 comprimate de ecstasy (XTC), două telefoane mobile, două cartele SIM, copii ale unor documente, urme materiale pentru prelevarea ADN, precum şi urme papilare care vor fi expertizate de către specialişti.

Poliţiştii antidrog l-au depistat pe Adrian M. având asupra sa două caşete din plastic care conţineau aproximativ de 20 grame de cocaină.

În urma investigaţiilor, în total au fost descoperite şi ridicate pentru cercetări 37 caşete din plastic, care conţin în total aproximativ 500 de grame de cocaină, 32 comprimate de ecstasy (XTC), un revolver şi trei cartuşe aferente, deţinute ilegal, un pistol cu bile şi o cartuşe aferente, deţinute ilegal, două telefoane mobile, două cartele SIM.

Din probatoriul administrat a rezultat că suspectul Djikmlah M., împreună cu Bogdan F. şi Maria M., a organizat procurarea, transportul, introducerea în ţară şi vânzarea pe teritoriul Românie a cantităţii de 500 de grame de cocaină.

În acest sens, în 13 martie 2012, Bogdan F. s-a deplasat cu avionul în oraşul Amsterdam, de unde a preluat şi a înghiţit 37 de caşete din plastic care conţineau aproximativ 500 grame de cocaină, revenind în ţară la data de 16 martie 2012.

Aici, acesta a fost răpit de către Cătălin B. şi Nicolae I., care, folosind pistoale şi arme albe, l-au transportat şi l-au sechestrat timp de aproximativ 24 de ore într-un apartament din Bucureşti, obligându-l prin violenţă să elimine 28 de caşete.

După ce a scăpat, Bogdan F. a eliminat şi restul de nouă caşete pe care, cu ajutorul Mariei M., le-a dat lui Adrian M. şi Djihlah M.

La activităţi au participat 25 poliţişti antidrog din cadrul BCCO Bucureşti şi 20 jandarmi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici