Nereguli în Chişmigiu: iarbă necosită, arbori netoaletaţi şi bănci murdare. ALPAB, amendată de comisarii de mediu, dar şi de DSP

Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) a fost amendată de comisarii de mediu, dar şi de Direcţia de Sănătate Publică, pentru neregulile găsite în Parcul Chişmigiu. Iarbă necosită, arbori netoaletaţi şi bănci murdare au găsi inspectorii.

221 afișări
Imaginea articolului Nereguli în Chişmigiu: iarbă necosită, arbori netoaletaţi şi bănci murdare. ALPAB, amendată de comisarii de mediu, dar şi de DSP

Nereguli în Chişmigiu: iarbă necosită, arbori netoaletaţi şi bănci murdare. ALPAB, amendată de comisarii de mediu, dar şi de DSP

Potrivit Prefecturii Capitalei, acţiunea de control a fost dispusă în 13 iulie de prefectul Toni Greblă. În urma verificărilor au fost găsite mai mai multe neconformităţi şi deficienţe şi au fost aplicate sancţiuni.

Astfel, Comisariatul Municipiului Bucureşti al Gărzii de Mediu a constatat că Parcul Cişmigiu nu era întreţinut corespunzător.

„S-au identificat porţiuni din parc în care iarba era necosită, alte zone în care nu era iarbă deloc, arbori netoaletaţi, arbori aflaţi în stare avansată de degradare, frunze şi deşeuri pe alei şi pe spaţiul verde. Ca urmare a celor constatate, Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Municipiului Bucureşti a sancţionat contravenţional Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) cu amendă în valoare de 10.000 de lei pentru nerespectarea obligaţiei de a asigura integritatea, refacerea şi îngrijirea spaţiilor verzi din Parcul Cişmigiu şi cu amendă în valoare de 10.000 de lei pentru nerespectarea obligaţiei de a se supune procedurilor şi cerinţelor legale care conduc la prevenirea, eliminarea şi reducerea impactului asupra mediului, conform prevederilor legale în vigoare”, se arată în comunicat.

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a aplicat o amendă de 4.000 de lei ALPAB şi a cerut prezentarea unui plan de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate. Inspectorii au găsit mobilierul Parcului Cişmigiu (bănci, foişoare) deteriorat şi murdar, locurile de joacă pentru copii cu risc de accidentare, iar aleile parcului deteriorate, cu gropi şi crăpături în asfalt.

Totodată, cu ocazia verificărilor efectuate în perimetrul parcului, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor a constatat că nu fuseseră remediate deficienţele identificate la un control anterior, dar mai ales că şi în prezent în parc sunt condiţii igienico-sanitare precare, la prestarea serviciilor, motive pentru care a aplicat două sancţiuni contravenţionale în cuantum de 20.000 de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici