Nereguli numeroase în "flagrantul" organizat de Prefectura Timişoara şi Inspectoratul de Jandarmi

Corpul de Control al ministrului Afacerilor Interne a stabilit că au fost numeroase nereguli în timpul unei acţiuni de control solicitate de Prefectura la un restaurant din oraşul Timişoara. Printre cei care nu au respectat regulile sunt jandarmii trimişi la faţa locului.

455 afișări
Imaginea articolului Nereguli numeroase în "flagrantul" organizat de Prefectura Timişoara şi Inspectoratul de Jandarmi

Nereguli numeroase în "flagrantul" organizat de Prefectura Timişoara şi Inspectoratul de Jandarmi

Incidentul a avut loc pe 20 martie la restaurantul unui hotel din Timişoara. Potrivit Corpului de Control, un angajat al Prefecturii a rezervat o masă pentru ora 18.00, dorind să dovedească faptul că reprezentanţii unităţii nu respectă normele legale privind carantina.

Prefectul a înştiinţat conducerea Inspectoratului de Jandarmi şi a desemnat două persoane care să îi însoţească pe jandarmi. Echipa de jandarmi a găsit patru oameni la masa restaurantului care au susţinut că sunt colegi cu persoana delegată de prefect. Ulterior, cei patru au dispărut de la masă nefiind legitimaţi, iar administratorul restaurantului a primit un avertisment.

După ce imaginile din timpul incidentului au apărut în public, Corpul de Control al ministrului de Interne a analizat cazul şi a stabilit că reprezentanţii Prefecturii şi ai Jandarmeriei au acţionat greşit.

„Prefectul a angrenat în această activitate personal din cadrul Instituţiei Prefectului şi al Consiliului Local care nu avea atribuţii pe linia gestionării situaţiilor de urgenţă şi, implicit, nici în ceea ce priveşte intervenţia la evenimente alături de forţele de ordine. Prefectul nu s-a implicat activ în cunoaşterea şi asumarea cadrului normativ în vigoare care reglementează segmentul situaţiilor de urgenţă, astfel că a acţionat în virtutea prerogativelor de putere publică cu care era învestit, fără a respecta întocmai etapele procedurale prevăzute de legislaţia în materie. Prefectul nu şi-a asumat o responsabilitate pe măsura prerogativelor conferite de legislaţia incidentă şi nu a intervenit în momentul când a constatat că angajata prefecturii a luat decizii cu privire la implicarea în evenimentul respectiv”, scrie în raportul Corpului de Control.

În ceea ce-i priveşte pe jandarmi aceştia au acţionat cu superficialitate în îndeplinirea sarcinilor de serviciu, iar şefii lor şi-au exercitat în mod defectuos atribuţiile.

Anchetatorii au stabilit că trebuie luate măsuri faţă de jandarmi şi de angajata Prefecturii şi stabilite proceduri privitoare la intervenţia în astfel de situaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici