Netanyahu: Hamas a refuzat oferta Israelului de a alimenta cu combustibil spitalul al Shifa din Gaza

Hamas a refuzat oferta Israelului de a alimenta cu combustibil spitalul Al Shifa, cel mai mare din Gaza, afirmă premierul israelian Benjamin Netanyahu, potrivit Sky News.

374 afișări
Imaginea articolului Netanyahu: Hamas a refuzat oferta Israelului de a alimenta cu combustibil spitalul al Shifa din Gaza

Netanyahu: Hamas a refuzat oferta Israelului de a alimenta cu combustibil spitalul al Shifa din Gaza

Spitalul şi-a suspendat operaţiunile sâmbătă după ce ultimul său generator a rămas fără combustibil, a anunţat ministerul sănătăţii condus de Hamas.

Lupte grele au avut loc pe parcursul nopţii în jurul unităţii medicale.

„Tocmai am oferit spitalului Shifa combustibilul, iar ei l-au refuzat", a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu, fără a oferi alte detalii.

Cel puţin 12 persoane, printre care doi bebeluşi, au murit la spital din cauza lipsei de electricitate şi a lipsei proviziilor medicale, susţin palestinienii.

Ca urmare, duminică Hamas a anunţat că a suspendat negocierile privind ostaticii. Militanţii spun că decizia are legătură cu modul în care forţele israeliene au acţionat la spitalul Al Shifa, a declarat un oficial palestinian pentru Reuters.

Aproximativ 240 de ostatici sunt în Gaza, iar Israelul a anunţat că nu va înceta focul până când aceştia nu vor fi eliberaţi.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
hamas,
netanyahu,
spital

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici