Începe vaccinarea copiilor împotriva COVID-19 cu serul Moderna

Platforma de programare va permite înscrierea la vaccinare a tinerilor cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, pentru imunizarea împotriva COVID-19, cu vaccinul produs de compania Moderna, începând cu 1 august, anunţă, vineri, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare (CNCAV).

2336 afișări
Imaginea articolului Începe vaccinarea copiilor împotriva COVID-19 cu serul Moderna

NEWS ALERT Începe vaccinarea copiilor împotriva COVID-19 cu serul Moderna

Începând de duminică, 1 august, platforma de programare va permite înscrierea la vaccinare a tinerilor cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, pentru imunizarea împotriva COVID-19, cu vaccinul produs de compania Moderna.

CNCAV menţionează că Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat, luni, 23 iulie, acordarea extinderii indicaţiei vaccinului Spikevax/ Moderna împotriva COVID-19 pentru categoria de vârstă 12-17 ani, acesta fiind motivul pentru care începe şi în România această campanie de imunizare în rândul adolescenţilor.

Schema de vaccinare recomandată constă în administrarea a două doze, la un interval de 28 de zile.

Înscrierea la programare a minorilor în platforma electronică se va putea realiza prin intermediul conturilor părinţilor, tutorilor sau ale aparţinătorilor legali.

De asemenea, din data de 2 august, vaccinarea copiilor se poate realiza fără o programare prealabilă în platformă, prin prezentarea directă în centrele de vaccinare, la cabinetele medicilor de familie, unde se administrează acest tip de vaccin, sau la evenimentele de tip maraton, drive-trough organizate la nivel naţional.

Vaccinarea este gratuită şi voluntară, iar pentru facilitarea procesului de vaccinare se pot descărca de pe site-ul ROVACCINARE atât chestionarul de triaj, cât şi formularul de consimţământ informat prin care îşi exprimă acordul în acest sens ( https://vaccinare- covid.gov.ro/platforma-programare/). Documentul poate fi semnat de către unul dintre părinţi, de tutorele sau reprezentantul legal, iar în centrul de vaccinare, adulţii vor prezenta actele de identitate valabile care să ateste calitatea acestora (CI, paşaport, pentru adulţi şi certificatul de naştere, în cazul celor care nu au împlinit 14 ani).

Vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de EMA, cel mai important for decizional, care reuneşte experţi la nivel european. Potrivit EMA, datele care rezultă din studiile clinice arată un profil de siguranţă şi o tolerabilitate foarte bune ale vaccinului COVID-19/Moderna în cazul copiilor între 12 şi 17 ani, iar eficacitatea la aceştia este foarte mare. Totodată, studiile efectuate relevă faptul că în grupul copiilor care au fost vaccinaţi nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinaţi, potrivit CNCAV.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici