Nica admiră lobby-ul intens al angajaţilor "Acvila" dar nu renunţă la restructurare

Ministrul de Interne, Dan Nica, a spus că admiră "lobby-ul intens" al angajaţilor de la GSPI "Acvila", care s-au arătat revoltaţi de mutarea structurii în subordinea Jandarmeriei Române, însă a precizat că în urma procesului de reformă nu doreşte să rămână nicio unitate fără control.

58 afișări
Imaginea articolului Nica admiră lobby-ul intens al angajaţilor "Acvila" dar nu renunţă la restructurare

Nica admiră lobby-ul intens al angajaţilor "Acvila" dar nu renunţă la restructurare

Întrebat la conferinţa de presă de duminică despre revolta celor o sută de angajaţi ai Grupului Special de Protecţie şi Intervenţie (GSPI) "Acvila" după decizia de trecere a structurii în subordinea şi controlul Jandarmeriei Române, ministrul Dan Nica a răspuns că nu doreşte ca vreo unitate din Ministerul Andministraţiei şi Internelor să rămână fără control, susţinând că niciun angajat nu va fi dat afară.

"Această unitate specială va intra în componenţa Jandarmeriei României, va acţiona ca o structură bine pregătită şi bine echipată, îşi va desfăşura activitatea sub controlul şi coordonarea Jandarmeirie", a spus ministrul Dan Nica.

Demnitarul a mai explicat că "rămân în cotinuare şi se ocupă tot cei care se ocupau de acestă unitate" şi că a luat această decizie de când a fost numit ministru.

Întrebat dacă ştie de intenţia unor angajaţi de a demisiona, Nica a răspuns: "Nu există cazuri de demisii".

De asemenea, întrebat dacă a avut o discuţie cu şeful GSPI "Acvila", Nica a răspuns că luni va avea o întâlnire cu acesta, care trebuie să se prezinte împreună cu şeful Jandarmeriei Române, pentru a avea o discuţie comună despre planul de acţiune comun.

"Acvila vor deveni jandarmi, dacă opţiunea lor va fi aşa. Eu admir acest lobby intens", a mai spus ministrul Administraţiei şi Internelor.

El a explicat că această decizie a fost luată pentru ca "funcţionalitatea lor să fie aceea pe care o necesită fiecare unitate (...). "Controlul este cuvântul cheie", a mai spus ministrul Nica.

Angajaţii GSPI "Acvila" au postat pe forumul lor de discuţii o serie de reacţii faţă de mutarea structurii în subordinea şi controlul Jandarmeriei Române, mulţi dintre angajaţi susţinând că "Acvila a murit".

Grupul Special de Protecţie şi Intervenţie "Acvila" a fost înfiinţat în 2003, la solicitarea Uniunii Europene, ca structură de intervenţie contrateroristă.

În 2007, structura a devenit membră a reţelei Atlas, un organism aparţinând Europol, ca urmare a evenimentelor din 11 septembrie 2001 din Statele Unite ale Americii.

"Acvila" este singura structură compatibilă cu unităţile de intervenţie ale Uniunii Europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici