Niciunul dintre aeroporturile din Bucureşti nu are cameră de termodetecţie

Niciunul dintre aeroporturile din Bucureşti nu are cameră de termodetecţie, singurul aparat de acest fel, care a fost montat iniţial la Aeroportul Băneasa, fiind returnat, după câteva zile de probă, firmei private care-l oferise ca donaţie, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, surse aeroportuare.

59 afișări
Imaginea articolului Niciunul dintre aeroporturile din Bucureşti nu are cameră de termodetecţie

Niciunul dintre aeroporturile din Bucureşti nu are cameră de termodetecţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Purtătorul de cuvânt de la Aeroprtul Otopeni, Valentin Iordache, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX că nu a existat niciodată o cameră de termodetecţie la "Henri Coandă", fiind luate doar măsurile dispuse de către autorităţi.

"Am luat toate măsurile cerute de către autorităţi. Camera de termodetecţie nu a fost solicitată", a precizat Iordache.

La rândul său, directorul Aeroportului Băneasa, Ştefan Mladin, a declarat, luni, că în instituţia pe care o conduce a existat un astfel de aparat "pentru probe".

"Am vrut să vedem cât este de util. Au fost doar simple probe. Oricum, prin folosirea lui nu era clar dacă o persoană are sau nu gripă", a explicat Ştefan Mladin.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, camerele de termodetecţie montate în aeroport, nu sunt relevante.

Directorul Mladin a mai spus că oricum fiecare pasager declară la intrarea în ţară dacă are sau nu temperatură, iar de la apariţia primelor cazuri de gripă în România au fost intensificate toate măsurile comunicate de Ministerul Sănătăţii.

"Poliţia de Frontieră este cea care aplică toate aceste măsuri, noi doar îi ajutăm", a mai spus directorul Aeroportului Băneasa.

La 1 mai, directorul Ştefan Mladin anunţa că Aeroportul Băneasa va fi dotat cu o cameră de termodetecţie până la ridicarea măsurilor de securitate luate de România pentru supravegherea şi controlul gripei A H1N1.

Camera de termodetecţie, care monitorizează temperatura corpului uman, urma să fie instalată până în 4 mai şi trebuia menţinută în funcţiune până la ridicarea măsurilor de securitate luate pentru supravegherea şi controlul gripei AH1N1.

Mladin preciza atunci că instituţia pe care o conduce a primit camera de termodetecţie "ca donaţie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici