Nicolae Ciucă: România face paşi spre independenţa energetică şi pentru a deveni un exportator de energie

Anunţul SUA cu privire la investiţia de 14 milioane de dolari pentru studiile de proiectare a reactoarelor modulare de mici dimensiuni din România este un pas esenţial pentru domeniul nuclear românesc, susţine premierul Nicolae Ciucă.

523 afișări
Imaginea articolului Nicolae Ciucă: România face paşi spre independenţa energetică şi pentru a deveni un exportator de energie

Nicolae Ciucă: România face paşi spre independenţa energetică şi pentru a deveni un exportator de energie

„România face paşi fermi spre independenţa energetică şi spre a deveni un exportator net de energie. Decizia SUA de a finanţa cu 14 milioane dolari studiile de proiectare în România a reactoarelor modulare de mici dimensiuni (SMR) este un pas esenţial pentru domeniul nuclear civil românesc”, a transmis duminică premierul.

Acesta spune că, în paralel cu dezvoltarea tehnologiei SMR, România va construi reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă.

Potrivit lui Nicolae Ciucă, producţia de energie nucleară contribuie la scăderea gradului de poluare generată de centralele termoelectrice şi la creşterea gradului de protecţie a mediului, ambele fiind obiective asumate de întreaga Uniune Europeană.

„Îi încurajez pe actorii din industria nucleară din România şi pe experţii români din domeniu să se implice, pentru a deschide ţării noastre calea către energia viitorului, nepoluantă, stabilă şi accesibilă!
Prin aceste proiecte, platformele de extracţie a gazului metan din Marea Neagră şi investiţiile în energia regenerabilă, România va deveni nu doar independentă energetic, ci şi un furnizor stabil în regiune”, a adăugat premierul.

SUA vor investi alte 14 milioane de dolari în studiilor pentru dezvoltarea reactoarelor modulare mici (SMR) în România, a anunţat duminică ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici