Nicolăescu, mulţumit de schimbarea lui Cinteză de la conducerea Colegiului Medicilor

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, este mulţumit de schimbarea lui Mircea Cinteză de la conducerea Colegiului Medicilor din România, apreciind că Vasile Astărăstoae, noul preşedinte, are o carieră profesională strălucită, fără conotaţie politică, ceea ce-i conferă o mare doză de obiectivitate.

1 afișare
Imaginea articolului Nicolăescu, mulţumit de schimbarea lui Cinteză de la conducerea Colegiului Medicilor

Nicolăescu, mulţumit de schimbarea lui Cinteză de la conducerea Colegiului Medicilor

"Schimbarea conducerii la Colegiul Medicilor din România este un motiv de mulţumire şi sper ca relaţia cu noul preşedinte, profesorul Astărăstoae, să fie mai bună, măcar pentru faptul că nu este implicat politic şi poate păstra doza de obiectivitate", a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, Eugen Nicolăescu.

Chiar dacă Vasile Astărăstoae face parte din comisia medicală de la Cotorceni, ministrul Sănătăţii nu vede în acest lucru un motiv de îngrijorare sau un pericol.

"Cred că profesorul Astărăstoae nu poate fi dus de unul şi de altul din politică. El şi-a făcut o carieră profesională prin munca lui, prin felul lui de a fi, prin modul obiectiv de a privi lucrurile. Cred că relaţia dintre Ministerul Sănătăţii Oublice şi Colegiul Medicilor din România poate fi îmbunătăţită acum", a adăugat ministrul Sănătăţii.

Profesorul Vasile Astărăstoae a fost ales, în 21 decembrie, la conducerea Colegiului Medicilor din România, înlocuindu-l pe profesorul Mircea Cinteză, cel care a condus organizaţia în ultimii zece ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici