Nicolăescu: Programul de evaluare a sănătăţii populaţiei, criticat de cei cu interese în sistem

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, la Sibiu, că doar cei care au interese şi afaceri în sistemul medical critică, în acest moment, programul de evaluare a sănătăţii populaţiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2 afișări
Imaginea articolului Nicolăescu: Programul de evaluare a sănătăţii populaţiei, criticat de cei cu interese în sistem

Nicolăescu: Programul de evaluare a sănătăţii populaţiei, criticat de cei cu interese în sistem

Ministrul Sănătăţii crede că aceia care protestează sunt cei care fac afaceri şi vor să impună fals pe piaţă anumite medicamente sau programe, doar pentru câştigul propriu şi nu pentru interesul pacienţilor.

Eugen Nicolăescu s-a declarat mulţumit de modul în care se desfăşoară pregătirile pentru introducerea noului sistem de efectuare a analizelor medicale gratuite şi obligatorii pentru români. Ministrul îi avertizează pe medicii de familie că este posibil să aibă aglomeraţie la cabinete începând de săptămâna viitoare, când vor veni pacienţii pentru analizele gratuite.

Ministrul a mai precizat că, pentru fiecare pacient, medicii de familie vor primi 15 lei, iar pentru introducerea datelor în baza centralizată pe calculator medicii vor mai primi câte un leu, astfel încât vor putea să angajeze pe cineva pentru a-i ajuta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici