Nicolăescu: Programul de evaluare a stării de sănătate a populaţiei se va extinde pe încă cinci ani

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, joi, la Târgovişte, că programul de evaluare a stării de sănătate a populaţiei va continua până la sfârşitul anului 2008, urmând ca după această perioadă să se extindă pe încă cinci ani.

64 afișări
Imaginea articolului Nicolăescu: Programul de evaluare a stării de sănătate a populaţiei se va extinde pe încă cinci ani

Nicolăescu: Programul de evaluare a stării de sănătate a populaţiei se va extinde pe încă cinci ani (Sursa: Mediafax Foto)

"Vă spun în premieră aici, la Târgovişte, că programul de evaluare (n.r. - a stării de sănătate a populaţiei), din 2009 înainte, va continua pe cinci ani, în funcţie de gradul de risc pe care îl va avea fiecare pacient în parte de a se îmbolnăvi sau nu. Vom aloca lunar o sută de milioane de euro pentru evaluarea a circa 20% din populaţia României", a declarat Nicolăescu, prezent la Târgovişte cu ocazia inaugurării noii secţii a Spitalului Municipal.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că extinderea programului de analize pe mai mulţi ani va suferi o serie de modificări în sensul că setul de analize poate fi modificat, iar investigaţiile amănunţite.

"Astfel, dăm posibilitatea şi celor care din diverse motive nu au putut să ajungă la medic şi celor care lucrează în străinătate şi vor veni în ţară în 2008 să meargă la medic. Totodată, programul de evaluare se va dezvolta din ultima parte din acest an cu evaluări pe ceea ce înseamnă bolile de cancer şi mă refer aici la cancerul de col uterin, la cancerul mamar şi la cancerul colo - rectal", a mai spus Nicolăescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici