Nicolăescu: Reducerea bugetului nu va afecta programele naţionale

Reducerea bugetului sănătăţii cu 433,7 milioane lei, prin prima rectificare pe 2008, nu va afecta derularea programelor naţionale, în schimb vor fi desfiinţate posturile libere, dar finanţate, din Ministerul Sănătăţii şi instituţiile de profil, altele decât spitalele şi policlinicile.

12 afișări
Imaginea articolului Nicolăescu: Reducerea bugetului nu va afecta programele naţionale

Nicolăescu: Reducerea bugetului nu va afecta programele naţionale (Sursa: Mediafax Foto)

"Sunt aproape o mie de posturi libere, finanţate, dar blocate din minister, autorităţile de sănătate publică, inspecţiile de sănătate publică şi altele. În niciun caz nu mă refer la spitale sau policlinici. Nu pot spune, însă, că reducerea bugetară este benefică. Va trebui să fim mai strânşi la pungă. Vom face o reducere şi pe partea de bunurii şi servicii, achiziţie mijloace fixe", a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii

Guvernul va diminua bugetele la aproape toate ministerele cu o sumă totală de aproximativ 2,6 miliarde lei (echivalentul a 787 milioane euro), prin prima rectificare a bugetului de stat pe 2008, cele mai mari reduceri de fonduri urmând să fie operate în domeniile apărării, agriculturii şi sănătăţii.

Astfel, bugetul Ministerului Sănătăţii se va reduce cu 433,7 milioane de lei, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

Deficitul bugetului general consolidat va fi astfel diminuat cu 0,4 puncte procentuale, de la 2,7% la 2,3% din PIB.

"Ordonatorilor principali de credite li se va permite să efectueze virări de credite bugetare, pe parcursul întregului an bugetar, pentru plata primelor de concediu de odihnă suspendate în perioada 2001-2006", au afirmat sursele citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici