Nicolăescu: Vom avea medicamente în România

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat că medicamentele nu vor fi scumpite "sub nicio formă" ca urmare a presiunii distribuitorilor, protestul lor fiind "nerelevant pentru minister" şi indiferent câte zile va fi blocată distribuirea medicamentelor, farmaciile nu vor rămâne neaprovizionate.

14 afișări
Imaginea articolului Nicolăescu: Vom avea medicamente în România

Nicolăescu: Vom avea medicamente în România (Imagine: Mediafax Foto)

"Protestul distribuitorilor este total nerelevant pentru Minister. Este pentru media. Vă spun cu toată sinceritatea că la mine n-a intrat decât cine n-a vrut. Uşa mea a fost mereu deschisă pentru oricine. Efectul protestului lor e zero pentru noi, iar oamenii au înţeles că nu-i lăsăm de izbelişte şi nu-i lăsăm pe distribuitori să crească preţurile", a declarat, duminică, la Poiana Braşov, ministrul Eugen Nicolăescu.

Alternativa pe care o are ministerul pentru aprovizionarea farmaciilor cu medicamente este compania de stat Unipharm care poate importa medicamentele necesare.

"Nu vom majora preţurile sub nicio formă. Sper ca distribuitorii să accepte să micşoreze preţurile. Şi, indiferent câte zile vor bloca aprovizionarea, vom avea medicamente în România. Avem Unipharm, care dacă e nevoie poate să preia distribuţia de medicamente. Dacă vor concurenţă, o să aibă", a mai precizat Nicolăescu într-o conferinţă de presă.

El a precizat că are la cunoştinţă faptul că preţul de import al medicamentelor este destul de mic, iar distribuitorii pun adaosuri foarte mari pentru a creşte preţurile.

Distribuitorii de medicamente au decis să protesteze deoarece ultima actualizare a preţurilor la medicamentele de import s-a făcut în aprilie anul trecut, deşi trebuia făcută trimestrial. Prin urmare, au închis depozitele în data de 18 aprilie. Ei au anunţat că depozitele vor fi închise şi în luna mai, timp de câteva zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici