Nicuşor Dan, despre consolidarea clăridilor cu risc seismic: Suntem departe

Primarul general al Capitalei spune, la trecerea a 47 de ani de la cutremurul din 1977, că pe componenta de consolidare a clădirilor cu risc seismic „suntem departe”.

202 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan, despre consolidarea clăridilor cu risc seismic: Suntem departe

Primarul Capitalei a fost întrebat luni cum este pregătită Capitala pentru un cutremur mare, în contextul împlinirii a 47 de ani de la cutremurul din 1977.

„Sunt două componente, una de consolidare a clădirilor cu risc seismic, şi aici suntem departe. (...) Anul trecut am avut o iniţiativă foarte orectă a Ministerului Dezvoltării, cu acea evaluare preliminară (..). Noi sperăm ca până la finalul anului viitor să terminăm această evaluare preliminară şi în funcţie de ea să alocăm banii, în ordinea priorităţilor pe care le va stabili această evaluare, pentru expertize şi după aceea pentru consolidare”, afirmă Nicuşor Dan.

Primarul general afirmă a obţinut prin PNRR bani şi menţionează că există voinţă la nivelul Ministerului Dezvoltării de a continua programul naţional.

Primarul Nicuşor Dan a mai spus că mai există şi componenta cu ISU, de scenarii privind ce trebuie făcut dacă se produce un astfel de cutremur. ”Aici stăm relativ mai bine”, a mai spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici