Nicuşor Dan: Pistele de biciclete, doar după ce vor dispărea maşinile parcate pe prima bandă

  • Nicuşor Dan: „Trebuie să eliberăm oraşul de maşinile parcate, iar apoi vom construi piste de biclete, care trebuie să fie interconectate.”
  • Nicuşor Dan critică programul lansat de Gabriela Firea, care prevedea acordarea de vouchere.
1801 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan: Pistele de biciclete, doar după ce vor dispărea maşinile parcate pe prima bandă

Nicuşor Dan: Pistele de biciclete, doar după ce vor dispărea maşinile parcate pe prima bandă

Trebuie să eliberăm oraşul de maşinile parcate, iar apoi vom construi piste de biclete, care trebuie să fie interconectate, spune primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan. 

„Pistele de biciclete trebuie făcute şi pe zeci sau sute de kilometri. Pentru asta trebuie să eliberăm oraşul de maşinile parcate, iar asta se va face prin Strategia de parcare, apoi pistele de biciclete”, spune Nicuşor Dan.

El precizează ca acest obiectiv va fi finalizat până la sfârşitul mandatului său.

„În jur de 15-20 de kilometri (de piste sunt în Bucureşti în prezent - n.r.). Mult prea puţin, evident. Dar, chiar dacă am vrea să facem în prezent piste de biciclete, nu am avea unde, pentru că sunt maşini parcate peste tot pe prima bandă. primul lucru este să găsim soluţii alternative pentru a putea muta maşinile de pe prima bandă, astfel încât să avem spaţiul considerabil. E inutil să avem o pistă de bicicletă care nu e conectată cu altele şi care să nu-ţi perită să te duci de acasă până la serviciu cu maşina (bicicleta - n.r.)”, adaugă Dan.

Potrivit primarului general al Capitalei, până la sfârşitul anului vor dispărea „zeci de mii de maşini parcate pe prima bandă”, însă nu a vrut să spună care va fi modalitatea.

Referitor la programul lansat de fostul primar general, care acorda vouchere pentru acihiziţionarea de biciclete, Nicuşor Da a spus că a fost o „fanfaronadă”.

„A fost un program inutil. A fost o fanfaronadă. Atât timp cât nu ai piste de biciclete, ce rost are să dai vouchere unor oameni pentru biciclete”, conchide primarul general al Capitalei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici