NINGE abundent în 24 de judeţe. Care este situaţia drumurilor/ Mai multe localităţi, fără curent electric. Peste 13.000 angajaţi ai MAI, mobilizaţi/ UPDATE: Atenţionare de călătorie în Bulgaria

Ninge luni dimineaţă pe mai multe sectoare de drumuri naţionale şi autostrăzi din 24 de judeţe, dar niciun drum nu este închis, însă în zonele în care ninge se circulă în condiţii de iarnă. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunţă că peste 13.000 de angajaţi ai instituţiei sunt mobilizaţi să intervină pentru diminuarea efectelor vremii, instituţia menţionând că 14 localităţi nu au energie electrică.

5656 afișări
Imaginea articolului NINGE abundent în 24 de judeţe. Care este situaţia drumurilor/ Mai multe localităţi, fără curent electric. Peste 13.000 angajaţi ai MAI, mobilizaţi/ UPDATE: Atenţionare de călătorie în Bulgaria

Ninge pe mai multe sectoare de drumuri naţionale şi autostrăzi din 24 de judeţe/ Care este situaţia drumurilor

UPDATE ora 11.00 Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează românii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Bulgaria că luni şi marţi întreaga ţară va fi afectată de ninsoare şi ploaie, însoţite de vânt puterni.

În acest sens, au fost emise mai multe coduri de atenţionare meteorologică. Astfel, este în vigoare un cod portocaliu de ninsoare şi vânt puternic în regiunile: Vidin, Montana,Vraţa, Pleven, Loveci, Veliko Târnovo, Gabrovo, Ruse, Târgovişte, Razgrad, Silistra şi Şumen, zone în care vor cădea însemnate cantităţi de precipitaţii sub formă de ninsoare, transmite MAE într-un comunicat de presă.

"Valorile atinse vor fi de 20-30 l/m2, fapt care va duce la formarea stratului de zăpadă. Vântul va atinge o viteză medie de 14-19 m/sec., cu rafale de până la 24m/sec. Condiţiile meteorologice vor fi prielnice formării troienelor de zăpadă", potrivit MAE.

De asemenea, este în vigoare un alt cod portocaliu, de ploaie şi vânt puternic, valabil în regiunile : Dobrici, Varna, Burgas, Sliven, Yambol, Haskovo şi Kârdjali, zone în care "vor cădea însemnate cantităţi de precipitaţii sub formă de ploaie, care, spre orele târzii ale după-amiezii, se va transforma în ninsoare. Valorile atinse vor fi de 20-40 l/m2. Vântul va atinge o viteză medie de 14-19 m/sec, cu rafale de până la 24m/sec", menţionează sursa citată.

Pentru zonele Sofia Regiune, Sofia, Pernik, Kiustendil, Blagoevgrad, Pazardjik, Smolian, Plovdiv şi Stara Zagora este valabil un cod galben de ninsoare şi vânt puternic. "În aceste regiuni vor cădea precipitaţii sub formă de ninsoare în cantităţi cuprinse între 15-25 l/m2 , fapt care va duce la formarea stratului de zăpadă. Vântul va atinge o viteză medie de 14-19 m/sec, cu rafale de până la 24m/sec. Condiţiile meteorologice vor fi prielnice formării troienelor de zăpadă", transmite MAE.

Pe perioada instituirii codului de atenţionare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri care traversează aceste regiuni să fie închise circulaţiei rutiere.

"Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758", precizează ministerul.

UPDATE ora 8.58: MAI:

 

"Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică a consumatorilor finali sunt afectate 14 localităţi din 4 judeţe (AG, OT, TL şi VN), însumând 3.167 de consumatori, iar pentru remedierea situaţiei acţionează 14 echipe de intervenţie", transmite MAI.

"În cursul zilei de astăzi sunt pregătite să acţioneze peste 13.000 de angajaţi ai M.A.I., dintre care 4.600 de poliţişti, 3.500 de jandarmi şi 5.100 de pompieri cu 3.031 mijloace de intervenţie. Pe Autostrada 1 Bucureşti – Piteşti ninge pe toată lungimea şi se acţionează cu 30 de autovehicule care lucrează în baterii de câte trei. Carosabilul este la negru. Pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa ninge între kilometrii 12 (Bucureşti) şi 65 (Lehliu) însă, în prezent, se circulă în condiţii de iarnă", potrivit sursei citate.

UPDATE ora 7.40: Ninge pe mai multe sectoare de drumuri naţionale şi autostrăzi de pe raza judeţelor Dolj, Caraş - Severin, Mehedinţi, Olt, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Hunedoara, Timiş, Braşov, Sibiu, Covasna, Harghita, Mureş, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Alba, Neamţ, Suceava, Botoşani, Bacău şi Vrancea.

La ora 5.00 a intrat în vigoare codul galben de ninsori viscolite pentru judeţele Galaţi, Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea, iar până la ora 11.00 este în vigoare un cod galben de ninsori pentru judeţele Caraş-Severin, Argeş, Teleorman, Olt, Dolj, Vâlcea şi zona de munte a judeţelor Mehedinţi, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Alba, Braşov, Dâmboviţa şi Prahova.

Potrivit Centrului Infotrafic, luni dimineaţă nu erau anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui accident sau a vremii nefavorabile.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici