NINSOARE ÎN CAPITALĂ - Peste 320 de utilaje intervin pentru deszăpezire. 27 de maşini avariate de copacii căzuţi

Peste 320 de utilaje intervin pentru deszăpezire în Capitală, cu prioritate pe arterele unde circulă autobuze, troleibuze şi tramvaie, în zona spitalelor şi a instituţiilor publice, fiind curăţată zăpada şi din staţiile RATB şi de pe trecerile de pietoni, potrivit municipalităţii.

999 afișări
Imaginea articolului NINSOARE ÎN CAPITALĂ - Peste 320 de utilaje intervin pentru deszăpezire. 27 de maşini avariate de copacii căzuţi

NINSOARE ÎN CAPITALĂ (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Cele 322 de utilaje, dintre care 61 în Sectorul 1, 82 în Sectorul 2, 55 în Sectorul 3, 42 în Sectorul 4, 35 în Sectorul 5 şi 47 în Sectorul 6, împrăştie material atiderapant şi pluguiesc zăpada pe arterele din Urgenţa I, respectiv străzile cu trafic RATB, cele unde sunt obiective sociale şi instituţii publice, dar şi în zona podurilor, rampelor, pantelor şi pasajelor, arată luni Primăria Capitalei, într-un comunicat de presă.

De asemenea, peste 1.000 de operatori manuali curăţă zăpada din staţiile RATB, refugiile de tramvai, rigole şi de pe trecerile de pietoni din toate cele şase sectoare.

"În funcţie de condiţiile de trafic, planul pentru orele următoare este ca operatorii de deszăpezire să intervină cu prioritate pe arterele cu trafic RATB, în zona spitalelor şi a instituţiilor de interes public, pe străzile care fac legătura cu bulevardele mari şi apoi pe străzile laterale", a precizat sursa citată.

Semafoare defecte sunt în Piaţa Presei Libere, străzile Charles de Gaulle, Răzoare, intersecţia Calea Floreasca cu strada Glinca şi strada Turda cu bulevardul Ion Mihalache, în aceste zone intervenind echipe de la Administraţia Străzilor.

Zăpada de pe liniile de tramvai este îndepărtată cu utilaje RATB, iar 400 de operatori manuali curăţă zăpada de pe refugii.

La centrul social de la Berceni sunt cazate 155 de persoane fără adăpost, iar la cel din Pallady, alte 287 de persoane. Echipele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti continuă identificarea oamenilor străzii pentru a-i caza în centrele municipalităţii şi distribuie haine groase şi încălţăminte celor care refuză adăpostirea.

27 de maşini avariate de copacii căzuţi

Aproape 30 de autoturisme au fost avariate în ultimele 11 ore, în Capitală, de copaci doborâţi de vântul puternic, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, Daniel Vasile.

Potrivit lui Daniel Vasile, între orele 01.00 şi 12.00, reprezentanţii ISU au avut 43 de intervenţii în cazul unor copaci căzuţi, care au avariat 27 de autovehicule.

Solicitările au crescut începând cu ora 04.00, cele mai multe fiind înregistrate în zona de nord a Capitalei, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti.

Capitala şi judeţul Ilfov sunt sub cod galben de ninsoare, viscol şi polei de duminică seară până luni la ora 18.00.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici